Σεμινάριο ΣΠΚΚ για την αθλητική ψυχολογία

Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σεμινάριο του Συνδέσμου Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με θέμα την εφαρμοσμένη παιδαγωγική αθλητική ψυχολογία. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του American Academy και παρουσιαστής του ήταν ο Δρ Κώστας Τσουλούπας.

Το 'παρών' τους στο σεμινάριο έδωσαν 45 μέλη του ΣΠΚΚ από όλα τα προπονητικά επίπεδα. Για την διεξαγωγή του σεμιναρίου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ

ο Πρόεδρος του ΣΠΚΚ, Αντώνης Ρουσσάκης, ο οποίος ανέφερε:

«Ο πολύ μεγάλος αριθμός των συμμετοχών που είχαμε για το σεμινάριο δείχνει την θέληση των προπονητών, για μάθηση και βελτίωση. Όλα τα θέματα του σεμιναρίου ήταν ενδιαφέροντα και προκάλεσαν την συζήτηση, την παράθεση παραδειγμάτων από τις ομάδες τους, ιδιαίτερα από τους προπονητές των αναπτυξιακών ομάδων.

Το θέμα του σεμιναρίου ήταν συνέχεια της θεματολογίας με θέμα την Αθλητική Ψυχολογία, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.  Ο καθηγητής Δρ Τσουλούπας ήταν εξαιρετικός, άριστος γνώστης των θεμάτων, τόσο από θεωρητικής άποψης αλλά και από την πρακτική εφαρμογή τους.

Η διοργάνωση ήταν ψηλού επιπέδου και ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΣΠΚΚ με την ΚΟΚ, την οποία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την στήριξη. Τέλος, να αναφέρουμε πως προγραμματίζονται ακόμα τρία σεμινάρια πριν την λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όπου καλούμε όλους τους προπονητές να τα παρακολουθήσουν από κοντά».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα