Σεμινάρια ρομποτικής σε μαθητές δημοτικού

Το The Mall of Engomi σε συνεργασία με το Grammar School έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Λευκωσίας να απολαύσουν μια μικρή επίδειξη ρομποτικής την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου. Σε τέσσερα σεμινάρια που έγιναν στους χώρους του εμπορικού κέντρου οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο που τους έφερε κοντά στην πιο σύγχρονη ηλεκτρονική

τεχνολογία.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Αρχαγγέλου και Αγίων Ομολογητών παρακολούθησαν το ρομπότ NAO να παρουσιάζει ένα μικρό μέρος από τις δυνατότητες του όπως ασκήσεις γυμναστικής, τις οποίες εκτελούσαν και οι ίδιοι. Στη συνέχεια χωριστήκαν σε ομάδες και με την καθοδήγηση των ειδικών συμμετείχαν σε αρκετές διαδραστικές ασκήσεις. Έμαθαν πώς να κάνουν τα ηλεκτρονικά αυτοκινητάκια και ρομποτάκια να κινηθούν, δίνοντας εντολές μέσα από τους υπολογιστές, ενώ κατασκεύασαν απλές πλακέτες ηλεκτρονικού κυκλώματος.

Το The Mall of Engomi αποτελεί έναν κεντρικό πολυχώρο για τις περιοχές της δυτικής Λευκωσίας, προσφέρει εμπειρία ψωνίσματος με ποικιλία καταστημάτων, εξυπηρετεί εκατοντάδες καταναλωτές και συμβάλλει με σειρά δραστηριοτήτων στη ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Σχετικά με το The Mall of Engomi

Το The Mall of Engomi λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2007. Τα καταστήματα σήμερα συμπληρώνουν πέραν των 14,000 τ.μ. σε ισόγειο και πρώτο όροφο. Το κτίριο περιλαμβάνει ισόγειο αλλά και υπόγειο χώρο στάθμευσης με χωρητικότητα των 500 χώρων στάθμευσης. Η τοποθεσία του The Mall of Engomi είναι σημαντική καθώς εξυπηρετεί τους Δήμους και τις περιοχές της Δυτικής Λευκωσίας όπως Άγιος Δομέτιος, Έγκωμη, Μακεδονίτισσα, Ανθούπολη και τα χωριά Κοκκινοτριμιθιά, Παλιομέτοχο κ.ά.

Επίσης η παρουσία του The Mall of Engomi έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής της Έγκωμης και συγκεκριμένα της Λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου και παρόδων.

Σημαντική είναι η θέση του εμπορικού κέντρου ακόμη γιατί βρίσκεται μεταξύ 2 Πανεπιστημίων; του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στα δύο αυτά πανεπιστήμια εκτιμάται ότι φοιτούν γύρω στις 10,000 φοιτητές όχι μόνο από Λευκωσία αλλά από όλη την Κύπρο αλλά και χώρες του εξωτερικού. Οι φοιτητές αυτοί ζουν στη περιοχή κοντά στα πανεπιστήμια τους και εξυπηρετούνται από το Mall Engomi.

Το The Mall of Engomi δέχεται περίπου 1.6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα