ΣΕΚ: Φτωχό για μερικούς το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Δυστυχώς για αρκετές οικογένειες το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι φτωχό, γιατί στο σπίτι υπάρχει ο άνεργος πατέρας ή η άνεργη μητέρα, ή ακόμη σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να είναι άνεργοι και οι δύο, αναφέρει η ΣΕΚ σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι αυτά τα Χριστούγεννα ο κόσμος και ο τόπος έχουν ανάγκη από ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

“Στο πνεύμα των εορτών και των μηνυμάτων

που στέλνει η γέννηση του Θεανθρώπου, ας προσπαθήσουμε ο καθένας με το δικό του τρόπο να βοηθήσει τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Τον ανάπηρο, το φτωχό, τον άρρωστο, τον άνεργο, τον άπορο” αναφέρει.

Σημειώνει ότι ο κυπριακός λαός, μέσα από τις δυσκολίες που πέρασε, έχει υψηλό αίσθημα ευθύνης γι’ αυτό θα κερδίσει και αυτή τη φορά το στοίχημα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

“Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια βιώνει μια τραγική κατάσταση σε πάρα πολλά επίπεδα. Εθνικά, πνευματικά, οικονομικά, υλικά. Παντού ελλείμματα και ολιγοπιστία. Αυτά τα Χριστούγεννα, ας γίνουν αφορμή αφύπνισης. Αυτά τα Χριστούγεννα χρειαζόμαστε λιγότερο πόνο, λιγότερη δυστυχία, λιγότερη εκμετάλλευση και ακρίβεια. Χρειαζόμαστε λιγότερη διαπλοκή, λιγότερο ανίκανο κράτος, λιγότερη φλυαρία και λιγότερη υποκρισία” αναφέρεται.

Πρέπει, καταλήγει, να περιορίσουμε τις σπατάλες και να μειώσουμε το σπάταλο κράτος, να ενισχύσουμε την κοινωνική πολιτική, να περιορίσουμε τα άχρηστα που μας περιτριγυρίζουν και να τιθασεύουμε τη ροπή προς την αχρείαστη κατανάλωση.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα