Σεισμός "μεγατόνων" προβλέται να κτυπήσει τον Ειρηνικό

Mετά τoν φονικό σεισμό που σκόρπισε τον θάνατο σε τουλάχιστον 233 ανθρώπους στο Εκουαδόρ, το "Pacific Tsunami Warning" προβλέπει ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη σεισμική δόνηση στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ, οι σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στο δακτυλίδι της φωτιάς η οποία είναι μια μακρά αλυσίδα των ηφαιστείων και άλλων τεκτονικών ενεργών δομών γύρω από

τον Ειρηνικό. Αυτό σημαίνει πως μια αλληλουχία από ισχύρές δονήσεις πρόκειται να ταράξουν τα νερά του Ειρηνικού.

Δηλώσεις δημοσιογράφου απο το Εκουαδόρ κατά την διάρκεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο SigmaLive, o δημοσιογράφος του "Τelesur" στο Εκουαδόρ, Ολιβιέρ Ακούνα περιγράφει καρέ-καρέ τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε κατά την διάρκεια του φονικού σεισμού.

"Βρισκόμουν στο γραφείο, όταν ξαφνικά τα παράθυρα άρχισαν να σπάζουν. Τότε αντιλήφθηκα πως επρόκειτο για σεισμό.Κρύφθηκα κάτω απο το γραφείο. Ένιωθα πως ο σεισμός δεν θα τελείωνε ποτέ." λέει συντετριμμένος ο δημοσιογράφος της Τelesur.

Στη συνέχεια προσθέτει πως "όταν τελείωσε ο σεισμός, βγήκα έξω και αντίκρισα ένα ασύλληπτο θέαμα.Τα κτίρια ήταν κατεδαφισμένα, ενώ τριγύρω μου ακούγονταν σπαρακτικές φωνές". Ο Ολιβιέρ Ακούνα, επισημαίνει πως έγιναν περίπου 135 μετασεισμικές δονήσεις στο Εκουαδόρ ενώ όπως δηλώνει "το επίκεντρο του σεισμού ήταν τα βόρεια παράκτια όπου καταστράφηκαν πάνω απο 300 κατοικίες".

Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Εκουαδόρ. Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται στην περιοχή που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός προσπαθώντας να διασώσουν οτιδήποτε αν σώζετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα