Σειρά σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Την έναρξη της σειράς σεμιναρίων με τίτλο «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους», ανακοίνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, τα σεμινάρια στοχεύουν στη διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας των εκπαιδευτικών σε θέματα τα οποία αντικατοπτρίζουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης, είτε στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών

σπουδών τους, είτε στο πλαίσιο της καθημερινής εκπαιδευτικής πρακτικής. Παράλληλα, μέσω των σεμιναρίων, επιδιώκεται η ανταλλαγή απόψεων καθώς και καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών, σε παιδαγωγικής φύσης θέματα και αποτελεσματικές διδακτικές προσεγγίσεις, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί στην τάξη.

Αναφέρει ότι το πρόγραμμα της σειράς σεμιναρίων περιλαμβάνει δύο γενικές θεματικές ενότητες που είναι Εκπαίδευση και Κουλτούρα και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση.

Προσθέτει ότι κάθε εισήγηση θα έχει διάρκεια δυόμισι ωρών και οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής για κάθε ένα από τα σεμινάρια στα οποία θα συμμετάσχουν.

Στα σεμινάρια μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ωστόσο, κάθε εισηγητής/τρια σεμιναρίου έχει ορίσει συγκεκριμένη ομάδα στόχο στην οποία θα απευθύνεται.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα