Σειρά επαφών με Ευρωπαίους και Ασιάτες ομολόγους του είχε ο ΥΠΕΞ

Σειρά επαφών με ομολόγους του, είχε στη Στοκχόλμη στο περιθώριο των εργασιών του  Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και της Υπουργικής Συνόδου για τον Ινδο-Ειρηνικό, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του στο twitter, είχε χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Ουκρανία, την Ινδονησία, την Ινδία, την Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία.

Για τη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba ο κ. Κόμπος 

έγραψε ότι είχε την ευκαιρία να μεταφέρει και προσωπικά τη θέση αρχών της Κύπρου για πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Στη συνάντηση με την ομόλογό του από την Ινδονησία Retno Marsudi, συζητήθηκαν, ανέφερε, οι διμερείς σχέσεις και υπογραμμίστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας σε πολιτικό, οικονομικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο. Προσμένω, πρόσθεσε ο κ. Κόμπος, στη λειτουργία σύντομα της κυπριακής Πρεσβείας στην Τζακάρτα.

Συναντήθηκε επίσης με τον Ινδό Υπουργό Εξωτερικών Subrahmanyam Jaishankar. "Οι χώρες μας μοιράζονται ισχυρούς, ιστορικούς δεσμούς. Επιβεβαιώσαμε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Κύπρου - Ινδίας και συζητήσαμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μας" ανέφερε ο Υπουργός.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση με τον ομόλογό του από τη Σιγκαπούρη Vivian Balakrishnan, έγινε μια επισκόπηση των διμερών σχέσεων. Ο κ. Κόμπος εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου να ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς και να ξεκινήσει πολιτικό διάλογο για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας Yoshimasa Hayashi, συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και αντάλλαξαν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα. "Συμφωνήσαμε στην ανάγκη τήρησης του διεθνούς δικαίου και τήρησης της παγκόσμιας τάξης που βασίζεται σε κανόνες" ανέφερε ο κ. Κόμπος.

Πηγή: ΚΥΠE

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σειρά, Ευρωπαίους, Ασιάτες, ΥΠΕΞ,seira, evropaious, asiates, ypex