Σειρά δράσεων από ΕΔΕΚ με τίτλο: «Δίπλα στον Πολίτη»

Στο πλαίσιο της δράσης του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ, η κοινωνική πολιτική αποτελεί τον πυρήνα των ενεργειών του. Απώτερος στόχος είναι να επιτευχθεί ισχυρή κοινωνική συνοχή μέσω της σμίκρυνσης της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας ανάμεσα στις ομάδες του πληθυσμού, ειδικά στις σημερινές δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Η ΕΔΕΚ, ως ένα σοσιαλιστικό κόμμα, εκτιμά πως η κοινωνική συνοχή αποτελεί το υπόβαθρο για μια ουσιαστική και μακροχρόνια

οικονομική ανάπτυξη του κράτους, συμβάλλει στην δημιουργία συνθηκών σταθερότητας, οδηγεί στον περιορισμό ή και αναστολή της ανάπτυξης ρατσιστικών συμπεριφορών ή και ακροδεξιών αντιλήψεων και τάσεων και ενισχύει την ευημερία του λαού.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, για δεύτερη χρονιά η ΕΔΕΚ οργανώνει στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής συνοχής μία σειρά από δράσεις με τίτλο «Δίπλα στον Πολίτη». Απότοκο των δράσεων αυτών θα είναι η διαμόρφωση κοινωνικής πολιτικής για αναδόμηση θεσμών και λειτουργικών προτύπων για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τη διαμόρφωση νέων πλαισίων ανάπτυξης και την άμεση επίλυση προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν τους πολίτες. Οι δράσεις αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 10 Οκτωβρίου με την εκστρατεία συλλογής τροφίμων, τα οποία θα διανεμηθούν στις ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος, θα αρχίσει σειρά επαφών με τοπικούς και κρατικούς αξιωματούχους και οργανωμένα σύνολα με στόχο την προώθηση αυτών των πολίτικων.

Επιπρόσθετα, στο διάστημα 2-6 Δεκεμβρίου θα επαναληφθούν οι Ημερίδες Κοινωνικής Συνοχής για την Υγεία, το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή, την Παιδεία και την Κοινωνική Ευημερία. Τέλος, για το 2019 οι δράσεις στο πλαίσιο εκστρατείας «Δίπλα στον Πολίτη»  θα κορυφωθούν στις 15/12 με την ημερίδα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Σημειώνεται πως σε όλες τις ημερίδες θα συμμετέχουν φορείς, οργανωμένα σύνολα, κοινωνικοί εταίροι, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και διακεκριμένες προσωπικότητες σε επί μέρους γνωστικά αντικείμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα