Σε τουαλέτες ο φερόμενος ξυλοδαρμός 6χρονου μαθητή-Αναμένουν να μιλήσει...

Από το 6χρονο παιδί αναμένουν να λύσει  τον γρίφο, για το από ποια παιδιά φέρεται να δέχθηκε επίθεση, στις τουαλέτες της σχολικής μονάδας όπου φοιτά στην Πάφο.


Ο 6χρονος νοσηλεύεται από χθες, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, εκεί όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι έφερε μώλωπες και αιμάτωμα στο μάτι του, όταν ο ίδιος διακομίστηκε εκεί από την μητέρα του, Συριακής καταγωγής.

Στο νοσοκομείο έσπασε την σιωπή του και όταν ερωτήθηκε από πού προέρχονται οι τραυματισμοί που φέρει στο

σώμα του, απάντησε ότι δέχθηκε επίθεση από συμμαθητές του.

Αυτό που αναμένεται, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας αλλά και  την Αστυνομία, είναι το παιδάκι να κατονομάσει τους συμμαθητές τους, ώστε να προχωρήσει η έρευνα και το Υπουργείο να έχει ενώπιον του απτά στοιχεία.

Πάντως η Διεύθυνση του σχολείου, ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας, ότι δεν έγινε αντιληπτό τέτοιο περιστατικό, αφού κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας όλοι οι παιδονόμοι αλλά και η Διευθύντρια βρίσκονταν συνεχώς στις θέσεις τους.

Σ' ενημέρωση που τύχαμε σήμερα, από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Σπύρο Αντωνέλλο, σημείωσε πως το παιδί είναι καλά στην υγεία του, «ωστόσο θα πρέπει να βγει από το νοσοκομείο, να κατονομάσει τα παιδιά αυτά και να ολοκληρωθεί η έρευνα από την Αστυνομία».

Ο κ. Αντωνέλλος, πρόσθεσε πως, «το παιδί φέρεται να εξομολογήθηκε ότι δέχθηκε παρενόχληση στις τουαλέτες αλλά ανεξάρτητα ποιος είναι ο θύτης ή το θύμα, η υπόθεση προβληματίζει».

«Αυτό που μπορούμε να πούμε ως Υπουργείο, είναι πως θα δούμε τους κανονισμούς για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ξανά. Να τις αναθεωρήσουμε. Ο προβληματισμός που προκύπτει είναι το πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις που παιδιά πιθανόν να δέχονται επίθεση είτε εντός είτε εκτός σχολικής μονάδας και αυτό θα δούμε», είπε.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ ο κ. Αντωνέλλος, σημείωσε πως, «οι εκπαιδευτικοί που εκτελούν καθήκοντα παιδονόμων δεν μπορούν να εισέλθουν εντός της τουαλέτας που βρίσκονται παιδιά».

Σημειώνεται πως, ενήμερη για το περιστατικό είναι και η συντεχνία των δασκάλων, η ΠΟΕΔ, με τον γενικό γραμματέα της, κ. Χάρη Χαραλάμπους, να σημειώνει πως, «από το σχολείο δεν έχει εντοπιστεί κάτι τέτοιο κατά τον σχολικό χρόνο, μιας και όλοι οι παιδονόμοι βρίσκονταν στην θέση τους όλες τις ώρες».

«Αν ισχύει το περιστατικό το καταδικάζουμε και θα πρέπει να διερευνηθεί», είπε.

Σε δηλώσεις του, στο ΣΙΓΜΑ, ο πρόεδρος της οργάνωσης, Φίλιος Φυλακτού σημείωσε πως, «εάν όντως επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία το περιστατικό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει τον εκπαιδευτικό κόσμο. Δεν πρέπει να γίνεται διάκριση, είναι παιδί».

Σημείωσε πως, «αυτή η περίπτωση κτυπά καμπανάκι, ακόμα και  για αυτά τα παιδιά προχώρησαν σ΄αυτή την πράξη. Εδώ είναι που το Υπουργείο να στηρίξουν το σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά».

Από πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων δημοτικής εκπαίδευσης, κ. Σωτήρης Χριστοφή ανέφερε πως, «σημαντικό ρόλο σ΄ αυτή την περίπτωση παίζει σημαντικό ρόλο η οικογένεια».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως, «η ζωή μας ως γονείς παίζουν ρόλο. Τα παιδιά μας βλέπουν και μας μιμούνται. Θα πρέπει να δούμε τα προβλήματα για να λύσουμε.

Στο συγκεκριμένο χώρο όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό δεν υπήρχε επιτήρηση από ενήλικες. Εκεί υπάρχει τρύπα στη διαδικασία αλλά είναι ένας ευαίσθητος χώρος οι τουαλέτες μιας σχολικής μονάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα