Σε Θουριγγία και Σαξονία σήμερα ο Επίτροπος Στυλιανίδης

Τα γερμανικά ομόσπονδα κράτη της Θουριγγίας και της Σαξονίας, επισκέπτεται σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, για να συναντηθεί με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Georg Maier για τη Θουριγγία και τον Roland Wöller για τη Σαξονία, και να εμβαθύνει τη συζήτηση για το rescEU το μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ για έκτακτες καταστροφές.

Ο Επίτροπος θα απευθυνθεί στο Πανεπιστήμιο της Ερφούρτης σχετικά με την "Αλληλεγγύη και Ευθύνη

στην ΕΕ και πέραν αυτής", για να τονίσει τις κοινές αξίες της ΕΕ και την ευθύνη της για προστασία, υπεράσπιση, ενδυνάμωση και προστασία της ζωής των ανθρώπων.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Επίτροπος συναντά επίσης τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τον Πολιτισμό της Θουριγγίας, Babette Winter. Επίσης, θα επισκεφθεί το Κέντρο Καινοτομίας Υποβοηθούμενης Υπολογιστικής Χειρουργικής με έδρα τη Λειψία, το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός κοινού ηλεκτρονικού αρχείου ασθενών που χρησιμοποιείται στα πεδία των νοσοκομείων κατά τη διάρκεια έκτακτων περιστατικών.

"Όταν οι καταστροφές υπερκαλύπτουν τις ικανότητες εθνικής αντίδρασης, η ΕΕ παρέχει πρόσθετη υποστήριξη μέσω της πολιτικής προστασίας της ΕΕ", υπενθυμίζει η Κομισιόν. Τα τρέχοντα σχέδια σχετικά με το rescEU βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θουριγγία, ο Επίτροπος θα επισκεφθεί επίσης το μνημείο του στρατοπέδου συγκέντρωσης Buchenwald και τη Βιβλιοθήκη Duchess Anna Amalia, μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα