Ο Διευθυντής καρδιοχειρουργικής του ΓΝΛ ο Επαγγελματίας Υγείας με κορωνοϊό

Σε συναγερμό τέθηκαν σήμερα οι Αρχές στην Κύπρο μετά τα πρώτα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί. 

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου, είναι σχετικά με τον 64χρονο γιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

Ο 64χρονος έφτασε στην Κύπρο από την Βρετανία στις 03/03 και από εκείνη την ημέρα παρουσίαζε συμπτώματα του ιού, ωστόσο πήγε στην εργασία του και

ήρθε σε επαφή με ασθενείς, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ πρόκειται για τον Διευθυντή της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. 

Οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν όλες τις επαφές που είχε ο συγκεκριμένος γιατρός τις τελευταίες πέντε μέρες με την άφιξή του στην Κύπρο

Είναι πολλές οι επαφές, τόνισε, ο Υπουργός, σημειώνοντας πως τώρα ξεκινάει η προσπάθεια. 

Όσον αφορά για το εάν θα τεθεί σε καραντίνα το Γενικό Νοσοκομείο, ο Υπουργός σημείωσε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, ωστόσο μπορούν να τεθούν σε καραντίνα Τμήματα. 

Για τα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα η Δρ Μαρία Κολιού, Βοηθός Διευθύντρια Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ.

Μιλώντας ειδικότερα για τον καρδιοχειρουργό ο οποίος νόσησε με τον ιό, η κα Κολιού ανέφερε πως αυτό ήταν ένα από τα χειρότερα σενάρια, δεδομένου ότι είναι επαγγελματίας υγείας και είχε επαφές με ασθενείς. 

Για τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο , μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ και ο Μοριακός Ιολόγος,  Δρ Λεόντιος Κωστρίκης.

Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, δυο τουρίστριες από την Σουηδία, ηλικίας 83 και 94 ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχεία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και την Κερύνεια, τέθηκαν σε καραντίνα στο νοσοκομείο « Burhan Nalbantoglu» ως ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού.

Ο κ. Caygu είπε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την 83χρονη βγήκαν αρνητικά, ενώ τα αποτελέσματα για την 94χρονη αναμένονται απόψε.

Keywords
Τυχαία Θέματα