Σε ρυθμό Καρναβαλιού και Τριημέρου οι Προεδρικές του 2018

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος γύρος των Προεδρικών εκλογών του 2018. Την αμέσως επόμενη Κυριακή, στις 25 Φεβρουαρίου δηλαδή, η Κύπρος θα ξέρει τον επόμενο πρόεδρό της, για την πενταετία 2018 – 2023.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρη Δημητρίου, οι εργασίες στο Υπουργείο Εσωτερικών

για την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών θα μπουν στην πορεία τους, από την αρχή Σεπτεμβρίου 2017.

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο κληθείς να απαντήσει για το κατά πόσο ήταν ή όχι τυχαία επιλογή το εν λόγω τριήμερο ο κ.Δημητρίου ανέφερε ότι είναι εις γνώσιν της υπηρεσίας η ημερομηνία, ωστόσο δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική.

"Στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένω ότι θα έχουμε μια πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους κομμάτων για να συζητήσουμε τα ζητήματα που έχουν να κάμουν με τις εκλογές καθώς και το θέμα των εκλογικών κέντρων του εξωτερικού", σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν σταλεί 22 χιλιάδες επιστολές σε πρόσωπα που δεν είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο και λήφθηκαν μέχρι στιγμής 1,500 απαντήσεις.

Συμπλήρωσε ότι οι μη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ανέρχονται στις 43 χιλιάδες και είναι πρόσωπα ηλικίας από 18 μέχρι και 30 χρόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα