Σε ρόλο πυροσβέστη η Βουλή για τις απεργίες στα λεωφορεία

Στον απόηχο του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και των εργαζομένων στα Λεωφορεία Ζήνων στη Λάρνακα, τη χρυσή τομή, που θα αποτρέψει την κατάρρευση του συστήματος των δημοσίων μεταφορών και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και θα αναζητήσει η Βουλή.

Χθες οι εργαζόμενοι, σε Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν να κατέλθουν σε επ' αόριστον απεργία,

με κύριο αίτημα την επαναφορά της συλλογικής τους σύμβασης.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους στη Λάρνακα σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων στη Λεμεσό ΕΜΕΛ. Εξήγγειλαν, ήδη, 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την ερχόμενη Τρίτη.

Η Βουλή θα αναλάβει πρωτοβουλία με στόχο να αποτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, Αντώνης Αντωνίου.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο κ. Αντωνίου δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την Επιτροπή Εργασίας και την επόμενη εβδομάδα, πιθανόν την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί ειδική, πιθανόν, κοινή συνεδρία των δύο Επιτροπών για συζήτηση του θέματος και λήψη αποφάσεων για επίλυση των πολλών προβλημάτων.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, απορρίπτοντας τις κατηγορίες των εργαζομένων περί παρεμπόδισης ενδεχόμενης πρότασης του Υπουργείου για τερματισμό των απεργιών στην εταιρεία Ζήνων, διευκρίνισε ότι βάσει του νόμου, που ρυθμίζει τις αποδοχές στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στις εταιρείες, που επιδοτούνται με περισσότερο από 50% των εσόδων τους από το κράτος, δεν επιτρέπονται αυξήσεις των απολαβών.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη το 90% των εσόδων της εταιρείας Ζήνων προέρχεται από την κρατική επιδότηση.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα