Σε ποια Υπουργεία προκρίνεται αλλαγή σκυτάλης και πώς επηρεάζεται ο ΔΗΣΥ

Περιορισμένου εύρους με μήνυμα καλύτερης σύνδεσης κυβερνώντος κόμματος – κυβέρνησης, αναμένεται να είναι ο ανασχηματισμός που θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ήδη, από σήμερα ρίχθηκε στα βαθιά και όπως πληροφορείται το Σίγμα είχε διαβουλεύσεις όχι μόνο με στενούς του συνεργάτες, αλλά και με επιμέρους υπουργούς στο πλαίσιο καθιερωμένων συζητήσεων που έχει για τα θέματα των χαρτοφυλακίων τους.

Υπάρχουν πλέον κάποιες σταθερές και κάποια ζητούμενα.

Όλα δείχνουν ότι δεν θα έχουμε ιδιαίτερες εκπλήξεις και η αλλαγή σκυτάλης θα αφορά σε Υπουργεία Οικονομικών,

Εσωτερικών, Συγκοινωνιών και ίσως, όλα δείχνουν Παιδείας.

Όποια άλλη αλλαγή σε χαρτοφυλάκιο θα αφορά σε πιθανή μετακίνηση.

Για το Οικονομικών εδώ και μέρες ενημερώνεται ο Κωνσταντίνος Πετρίδης και για το Εσωτερικών θα είναι έκπληξη αν δεν αναλάβει ο Νίκος Νουρής.

Για το Συγκοινωνιών προκρίνεται η Έμιλυ Γιολίτη που άφησε παρακαταθήκη την δουλειά που πρόλαβε να επιτελέσει στην ΑΗΚ.

Από εκεί και πέρα είναι το δύσκολο μέρος του παζλ.

Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος καταλήγει σε αλλαγή φρουράς και στο Παιδείας με το όνομα του Προδρόμου να επανέρχεται δυναμικά.

Πάντως σε μια τέτοια περίπτωση ο Πρόεδρος κρατά επτασφράγιστο μυστικό το όνομα ενός πιθανού νέου κυβερνητικού εκπροσώπου.

Αλλαγή θα έχουμε όλα δείχνουν και στη δεύτερη τη τάξει θέση του Αναπληρωτή Εκπροσώπου.

Η Κλέλια Βασιλείου ετοιμάζει βαλίτσες για Επίτροπος Περιβάλλοντος, με την Ιωάννα Παναγιώτου να αποχαιρετά.

Και φαίνεται πως την θέση Αναπληρωτή θα καταλάβει ο Παναγιώτης Σεντώνας, Συναγερμικό στέλεχος με παρελθόν διεκδίκησης βουλευτικής έδρας, νυν του Οργανισμού Νεολαίας.

Μάλιστα μαθαίνουμε πως χθες ο κ. Σεντώνας θεάθηκε στο Προεδρικό.

Οι ανακοινώσεις εκτός απροόπτου θα γίνουν τη Δευτέρα, την Τρίτη οι τελετές παράδοσης – παραλαβής και την Τετάρτη το νέο Υπουργικό θα συνέλθει για πρώτη φορά για ανανέωση εντολής από τον Πρόεδρο.

Έτσι, τηρείται και αυτό που είπε ο Χάρης Γεωργιάδης ότι την Παρασκευή 6 του μήνα τον Κρατικό Προϋπολογισμό θα παρουσιάσει στην ολομέλεια ο διάδοχος του.

 Όλες αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν τόσο την κοινοβουλευτική ομάδα όσο και την ηγεσία του ΔΗ.ΣΥ, δεδομένης και της σημερινής παραίτησης Σόλωνα Κασίνη, αφού  το κυβερνητικό λίφτινγκ θα είναι απόλυτα συνυφασμένο με το κόμμα.

Στον ΔΗ.ΣΥ ετοιμάζονται για τρεις νέους βουλευτές, αφού μετά την Σάβια Ορφανίδου που πήρε τη θέση της Επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου, βουλευτικό ταγιέρ ετοιμάζει για την θέση Κασίνη, η Ξένια Κωνσταντίνου, ενώ με την επιβεβαίωση της Υπουργοποίησης Νουρή, θέση στα έδρανα θα πάρει ο Μιχάλης Σοφοκλέους.

Από εκεί και πέρα επιστρέφει στο κόμμα ο Χάρης Γεωργιάδης και έχει ενδιαφέρον γιατί θα έχουμε με την πρώτη κομματικές εκλογές για δύο κενωθείσες θέσεις Αντιπροέδρου, ίσως και Αναπληρωτή αν ο Λευτέρης Χριστοφόρου παραδώσει σκυτάλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα