Σε πάνελ για την προσχολική εκπαίδευση σε διάσκεψη στις Βρυξέλλες η Μιχαηλίδου

Στην 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Εκπαίδευση στις Βρυξέλλες συμμετείχε την Πέμπτη η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, που συμμετείχε σε πάνελ με αντικείμενο την ποιότητα στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, που μεταδόθηκε μέσω του ΓΤΠ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην διάσκεψη συμμετείχαν Υπουργοί κρατών μελών της ΕΕ, αρμόδιοι για θέματα εκπαίδευσης,

νεολαίας και αθλητισμού, καθώς και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών οργανισμών και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Σε παράλληλες ομάδες εργασίας συζητήθηκε η ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών μέσω της εκπαίδευσης, ο μελλοντικός ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση, το μέλλον της μαθησιακής κινητικότητας, η πορεία προς ένα κοινό ευρωπαϊκό πτυχίο, ο ρόλος του αθλητισμού στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, η ανθεκτική χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και κατάρτισης και ο πράσινος μετασχηματισμός της εκπαίδευσης.

Η κ. Μιχαηλίδου συμμετείχε στο πάνελ με θέμα «Quality Early Education and Care in Practice», μαζί με την Υφυπουργό της Κροατίας για θέματα Επιστημών και Εκπαίδευσης Ίβα Ιβάνκοβιτς, την Πρόεδρο του Οργανισμού «Eurochild» και πρώην Πρόεδρο της Μάλτας Μαρί Λουίζ Κολέιρα, τον Ευρωβουλευτή και πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Ντράγκος Πισλάρου και την Αριάννα Λαζάρι, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.

Αναφέρεται ότι «η Υπουργός κλήθηκε να μιλήσει για το θέμα της έλλειψης εκπαιδευτικών στον τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης και να μοιραστεί με τους συνομιλητές της και το κοινό, τρόπους με τους οποίους η Κύπρος καταφέρνει να είναι μια από τις ελάχιστες χώρες που δεν αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα».

Η κ. Μιχαηλίδου παρουσίασε τους παράγοντες που συμβάλλουν στην προσέλκυση του κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα. Αναφέρθηκε στις ελκυστικές συνθήκες απασχόλησης, τη συνεχή ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση, στις ευκαιρίες προαγωγής και ανέλιξης και στο υψηλής ποιότητας σχολικό περιβάλλον. Η συζήτηση έδωσε την ευκαιρία να αναγνωριστεί η Κύπρος ως παράδειγμα καλής πρακτικής στα θέματα προσωπικού και διατήρησης θετικού κλίματος στην προσχολική εκπαίδευση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι στο περιθώριο της συμμετοχής της στη Διάσκεψη, η κ. Μιχαηλίδου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF), με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας στα πλαίσια του οργανισμού.

Επίσης, την Παρασκευή συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάριο Νάβα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα