Σε κλοιό «Μήδειας» η Ελλάδα: Πυκνά χιόνια, παγετός και πολικές θερμοκρασίες

Έντονα καιρικά φαινόνενα από σήμερα, Σάββατο, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» ξεκινά να «σαρώνει» την Ελλάδα. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν.

Σε κλοιό «Μήδειας» από σήμερα, Σάββατο, η Ελλάδα, που πλήττεται από έντονα φαινόμενα. Η πορεία της κακοκαιρίας ξεκινά από τα δυτικά και τα βόρεια, ενώ από την Κυριακή θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα. Η κρατική μηχανή έχει τεθεί σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. 

Τα

κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις, η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας – θα ξεκινήσει από τον βορρά και θα κινηθεί σταδιακά προς το νότο, η οποία θα φτάσει από  14-18 βαθμούς Κελσίου, ο ισχυρός παγετός, οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πού θα χιονίσει
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, χιόνια θα πέσουν από σήμερα το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο.

Από αύριο αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στις παραπάνω περιοχές, αλλά και σε:

Ανατολική ΜακεδονίαΘράκηΝησιά του βορείου ΑιγαίουΣποράδες
 Ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ΣτερεάςΕύβοιαΟρεινά της Πελοποννήσου

Προς το βράδυ της ίδιας ημέρας, η «Μήδεια» θα φέρει χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. 

Όσο για τη Δευτέρα, οι χιονοπτώσεις αναμένεται πως θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια, όμως θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Ισχυρός παγετός φέρνει η «Μήδεια»
Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί από αύριο στα βόρεια και από τη Δευτέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής χώρας. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός. Ο κατά τόπους ισχυρός παγετός θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Υπάρχει, επίσης προειδοποίησης για θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο, που από την Κυριακή θα ενισχυθούν στα ανατολικά και θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη θα πνέουν στο Αιγαίο άνεμοι εντάσεως τοπικά σε επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από βροχές και καταιγίδες
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν από σήμερα το απόγευμα μέχρι και το πρωί της Κυριακής τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την Ήπειρο.

Από το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα πλήξουν τη νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα την Κρήτη.

Διαβάστε ακόμη: 

Καιρός: Αίθριος με αυξημένες νεφώσεις - Χαλάει τις επόμενες ημέρες

Πηγή: Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα