Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού οι Αρχές για την αυριανή διαμαρτυρία (VID)

Τα βλέμματα όλων στραμμένα στην αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας με τίτλο «Ως Δαμέ», στην καρδιά της Λευκωσίας.

Συσκέψεις επί συσκέψεων και ασκήσεις επί χάρτου και σήμερα στο Αρχηγείο για κατάρτιση του  επιχειρησιακού σχεδίου, επικεφαλής του οποίου θα είναι ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, Δημήτρης Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, στο πλάνο της Αστυνομίας εκτός από το υδροφόρο όχημα «Αιαντας», το οποίο δεν θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, για σκοπούς επιτήρησης θα χρησιμοποιηθούν και τα drone της Δύναμης.

Τον

τρόπο με τον οποίο η Δύναμη αντιμετωπίζει διαμαρτυρίες, οι οποίες μετατρέπονται σε οχλαγωγία, υπέδειξε ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.
Ο τέως Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι όταν υπάρχει ο φόβος άτομα να διασαλεύσουν την ειρήνη σε μια διαδήλωση, τότε μετατρέπεται η συνάθροιση σε οχλαγωγία.

Πρόσθεσε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η Αστυνομία, σύμφωνα με τον νόμο, μπορεί να προβεί σε προκήρυξη, να ειδοποιήσει δηλαδή τον κόσμο, με γραπτό μήνυμα αλλά και με ηχητικό, ώστε να αποχωρήσουν. «Σ' αντίθετη περίπτωση, θα χρησιμοποιηθεί η ανάλογη βία με σκοπό την καταστολή».

 Εκτός από την Λευκωσία, όπου η εκδήλωση θ' αρχίσει στις τέσσερις το απόγευμα, διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί και στην Λεμεσό, στην οδό Ανεξαρτησίας, δύο ώρες αργότερα. Μεταξύ των διοργανωτών θα παρευρίσκονται αρνητές των μέτρων κατά της πανδημίας, του 5G και των εμβολιασμών.

Συνεχίστηκε και σήμερα η αντιπαράθεση ΑΚΕΛ - Προεδρικού για την πραγματοποίηση των διαδηλώσεων.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε δήλωσή του ανέφερε ότι «ο επικεφαλής και ακόμα ένα μέλος της επιστημονικής ομάδας υπέδειξαν χθες ότι μπορούν να πραγματοποιούνται διαδηλώσεις εφόσον τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης.  Πού στηρίζουν λοιπόν την εμμονή τους η κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός; Γιατί αρνούνται να εισακούσουν τις υποδείξεις των επιστημόνων; Με πρόσχημα την πανδημία θέλουν να φιμώσουν την κοινωνική οργή εναντίον τους».

 Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, η οποία κάλεσε όσους ενθαρρύνουν διαδηλώσεις να αναλάβουν και την ευθύνη της επιδημιολογικής επιδείνωσης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε ότι «δεν μπορεί από τη μια να έχουμε τα πολιτικά κόμματα να αναβάλλουν τις συναθροίσεις και τις συγκεντρώσεις ή τα συνέδριά τους και από την άλλη να έχουμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε συναθροίσεις, οι οποίες δυστυχώς δίνουν την δυνατότητα σε άτομα, που δεν έχουν ειρηνικούς σκοπούς, αλλά εκμεταλλεύονται τέτοιες συγκεντρώσεις για να δημιουργούν επεισόδια».

Στις αυριανές πορείες διαμαρτυρίας αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 2ΟΟ μέλη της Δύναμης.
 

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Έγινε η τελευταία σύσκεψη της Αστυνομίας για την αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας

ΚΕ: Να αναλάβουν τις ευθύνες όσοι ενθαρρύνουν ή συμμετέχουν σε συναθροίσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα