Σε ισχύ από αύριο οι αυξημένες ποινές - «Είμαστε απειθάρχητοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλοξενούμενος στο "Μεσημέρι και Κάτι" ο Διευθυντής τροχαίας αρχηγείου κύριος Γιαννάκης Γεωργίου, μίλησε για τις αυξημένες ποινές που θα έχουν ισχύ από αύριο. 

Οι αυξήσεις προστίμων προκύπτουν εξαιτίας του ότι υπάρχει ανυπακοή, «ήμαστε ένας απειθάρχητός λαός που χρειαζόμαστε να μας τιμωρούν για να συμμορφωνόμαστε».

Το εξώδικό θα είναι μια τιμωρία.  Εξαιτίας του ότι οι τιμές στα εξώδικα θα είναι πολύ ψηλές, στόχος είναι οι πολίτες να συνετιστούν και να καταλάβουν ότι για κάθε παρανομία που θα κάνουν θα το πληρώνουν πολύ

ακριβά.

"Πρέπει να υπάρξει σεβασμός από τους χρήστες του οδικού δικτύου".

Παράλληλα ο κύριος Γεωργίου ανέφερε ότι η τροχαία έχει απαιτήσει από το Υπουργείο Παιδείας να υπάρχουν μαθήματα για την οδική ασφάλεια, ούτως ώστε να δημιουργείται οδική συνείδηση από μικρή ηλικία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ποινές, για τις οποίες ξεκαθάρισε πως όταν κάποιος θα υπερβαίνει το όριο ταχύτητας στο 75% ή αν το όριο αλκοόλης στον οργανισμό είναι 70ml, ο οδηγός θα συλλαμβάνεται, την επόμενη μέρα θα οδηγείται στο δικαστήριο  και θα ζητείται διάταγμα από την αστυνομία για απαγόρευση οδήγησης.

Όπως ανέφερε, είναι ένα δραστικό μέτρο που στόχο έχει να συνετίσει τους πολίτες.

Επιπλέον, το όριο ανοχής στον αυτοκινητόδρομο παραμένει όπως έχει 20%. Όμως σε περίπτωση που ο οδηγός καταγγελθεί για 121 χιλιόμετρα, θα καταγράφεται από τα 100 χιλιόμετρα.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στους ποδηλάτες οι οποίοι πρέπει να φέρουν φωσφορούχο γιλέκο και πάνω στο ποδήλατο να έχουν την αντανακλαστική πέτρα και φανό στο μπροστινό μέρος του ποδηλάτου, ούτως ώστε να μην διατρέχουν κίνδυνο και να γίνονται αντιληπτοί από τους οδηγούς.

«Είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν με μαύρα ρούχα και να μην γίνονται αντιληπτά από τους άλλους οδηγούς».

Διαβάστε επίσης: 

Πάφος: 50χρονη έστελνε απειλές θανάτου μέσω sms σε φίλη τηςΑυτούς ψάχνει η Αστυνομία για κλοπές από κερματοδέκτες νερού (ΦΩΤΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα