Σε έξι μήνες η έρευνα για τις Ακτινοθεραπευτικές υπηρεσίες

Σε έξι μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη για τις Ακτινοθεραπευτικές Ογκολογικές Υπηρεσίες από ομάδα εμπειρογνωμόνων, με την επικεφαλής της οποίας Λίζμπεθ Κένι είχε συνάντηση ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλή.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση η μελέτη «θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη μιας ολιστικής πολιτικής από πλευράς Υπουργείου Υγείας στο θέμα των ακτινοθεραπευτικών υπηρεσιών που θα πρέπει να προσφέρονται στη χώρα μας».

Προστίθεται ότι «στη μελέτη θα λαμβάνονται υπόψη σημαντικές παράμετροι που αφορούν μεταξύ άλλων, την επάρκεια και την εξειδίκευση

του απαραίτητου προσωπικού, την κατηγοριοποίηση των θεραπειών, και τη γεωγραφική απόσταση μεταξύ Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων και πόλεων, με στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου ακτινοθεραπευτικών υπηρεσιών προς τους Κύπριους ασθενείς».

Η κ. Κένι είναι Σύμβουλος Ακτινοθεραπευτής, Ιατρικός Διευθυντής του καρκίνου των κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας της Κουίνσλαντ και όπως αναφέρεται η ομάδα της «που θεωρείται ως η κορυφαία στον κόσμο, προτάθηκε στο Υπουργείο Υγείας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου».

Κατά τη συνάντηση, προστίθεται, «ο Υπουργός έτυχε ενημέρωσης για το πλαίσιο εργασίας που ακολουθείται από τους εμπειρογνώμονες, ενώ ο ίδιος από πλευράς του, επεσήμανε τη σημασία που το Υπουργείο Υγείας αποδίδει στην ταχεία ολοκλήρωσή της μελέτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα