"Ο στόχος μας για την 6άδα είναι αδιαπραγμάτευτος"

Για το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και όχι μόνο…μίλησε σήμερα ο τεχνικός της ΑΕΛ Χριστάκης Χριστοφόρου στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Πρώτη τοποθέτηση Χριστάκη Χριστοφόρου: ''Καλό σας μεσημέρι. Πάμε στη Λευκωσία για να παίξουμε απέναντι στο ΑΠΟΕΛ με στόχο το βαθμολογικό κέρδος. Η ομάδα μας στο τελευταίο της παιχνίδι με την ΑΕΚ έπαιξε

πολύ καλό ποδόσφαιρο και όπως είδε όλος ο κόσμος έπρεπε να κερδίσουμε. Δυστυχώς δεν κερδίσαμε, αλλά επειδή η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές μας για τη συνέχεια. Ο στόχος μας για την 6άδα είναι αδιαπραγμάτευτος και θα δώσουμε τα πάντα έτσι ώστε στο τέλος να τον πετύχουμε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεσή μου εκτός από τον Βαλεντίνο Σιέλη. Σας ευχαριστώ''

Αν θα αλλάξει κάτι σε ότι αφορά στον τρόπο σκέψης αλλά και το σχήμα στην ομάδα; ''Στο τελευταίο μας παιχνίδι ήμασταν αρκετά επιθετικοί. Είχαμε ως στόχο να φτιάξουμε πολλές ευκαιρίες, το καταφέραμε αλλά δυστυχώς δεν σκοράραμε. Με το ίδιο σκεπτικό θα πάμε και το Σάββατο.

Για την ενδεκάδα: ''Ναι έχω αποφασίσει και θα το γνωστοποιήσω πρώτα στους ποδοσφαιριστές μου λίγη ώρα πριν τον αγώνα''

Αν υπάρχει πίεση στην ομάδα: ‘’Σε οποιαδήποτε βαθμολογική θέση και αν ήμασταν ένας αγώνας με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ στην έδρα του είναι πάντα ντέρμπι. Κάθε θετικό αποτέλεσμα βοηθά στην ηρεμία της ομάδας’’

Αν είναι καθοριστικό το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ: «Εμείς πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η είσοδος της ΑΕΛ στην 6άδα. Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για καθοριστικούς αγώνες».

Για το σκοράρισμα: «Για μας είναι σημαντικό ότι κάνουμε ευκαιρίες στο παιχνίδι μας και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα έρθουν και τα γκολ»

Αν υπάρχει κάτι με Νιάνγκ: «Όπως όλοι οι νέοι ξένοι ποδοσφαιριστές έτσι και ο Νιάνγκ χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στα Κυπριακά ποδοσφαιρικά δεδομένα».

Για τη μια εκτός έδρας νίκη αλλά και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κάνει δύο συνεχόμενες νίκες εδώ και πάρα πολύ καιρό; «Όταν ήρθα στην ομάδα έγιναν πολλές αλλαγές και έφυγαν αρκετοί ποδοσφαιριστές για διάφορους λόγους. Όταν η ομάδα έμεινε εκτός στόχων στο θεσμό του πρωταθλήματος αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στο θεσμό του κυπέλλου. Καταφέραμε να οδηγήσουμε την ομάδα στον τελικό αλλά δυστυχώς δεν κερδίσαμε το κύπελλο για τους γνωστούς λόγους».

Αν θα υπάρξουν αλλαγές; «Ναί»

Αν αγωνίστηκε ποτέ αντίπαλος με τον Κετσπάγια: «Όχι»

Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΛ: «Δεν πρέπει να κλειστούμε στην άμυνα. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ»

Για την περίπτωση του επιθετικού: «Γνωρίζουμε ότι οι καλοί επιθετικοί είναι ακριβοί και δυσκολοεύρετοι. Έχω απαντήσει ξανά σε παρόμοια ερώτηση. Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποκτήσουμε επιθετικούς, αφού έτσι θα φέρναμε ποδοσφαιριστές αξίας με λιγότερα χρήματα. Τον Ιανουάριο υπάρχει η δυνατότητα για να ενισχύσουμε την ομάδα όπου θα χρειαστεί».

Αν η διακοπή του πρωταθλήματος βοήθησε την ομάδα: «Σίγουρα μας έχει βοηθήσει και πολύ περισσότερο στους Ρομπέρ και Ματίας για να επανέλθουν. Εμείς θέλουμε περισσότερο απ’ όλους τα θετικά αποτελέσματα για να φέρουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Είδαμε πόσο βοήθησε η παρουσία του κόσμου μας στον αγώνα με την ΑΕΚ. Τους θέλουμε μαζί μας μέχρι το τέλος. Δεν μας φοβίζει κάτι. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Για το κλίμα στην ομάδα: «Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Γνωρίζαμε από το καλοκαίρι ότι τα οικονομικά της ομάδας μας δεν είναι όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό μειώσαμε τον προϋπολογισμό μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Για την ώρα είμαστε σε καλό δρόμο παρά τα όποια προβλήματα, πάντα με την μεγάλη συνδρομή και προσπάθεια της Διοίκησης και ειδικά του προέδρου».

Οι πρώτες τοποθετήσεις από τον εκπρόσωπο τύπου της ΑΕΛ, Θεόδωρο Αντωνίου:

''Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ το Σάββατο στις 18:00 στο ΓΣΠ. Έπειτα από απόφαση της Αστυνομίας δεν θα ανοίξουν ταμεία στο γήπεδο, επομένως όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση μέσα από το γήπεδο θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους από το AEL OFFICIAL SHOP το αργότερο μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι (13:00)''

Keywords
Τυχαία Θέματα