Σε έξαρση οι ιώσεις

Εκατοντάδες πολίτες ταλαιπωρούνται με λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερίτιδες, οι οποίες είναι σε έξαρση τον τελευταίο μήνα. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έκανε την εμφάνιση της και η γρίπη, όπως προβλέπουν οι ειδικοί θα κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο.

Σε τηλεφωνική της επικοινωνία στο Σίγμα, η Συντονίστρια Μονάδας Επτ. Λοιμωδών νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, Μαρίου Κολιου, ανέφερε ότι από στοιχεία που συνελέγησαν

από τις πρώτες βοήθειες διαφόρων νοσοκομείων, εξωτερικά ιατρεία ιδιωτών, φαίνεται ότι τόσο η γαστρεντερίτιδα όσο και οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού είναι αυξημένες αλλά δεν είναι σοβαρά περιστατικά ώστε να χρειάζονται όλα εισαγωγή στο νοσοκομείο».

Η γαστρεντερίτιδα προσβάλλει όλες τις ηλικίες και συνήθως διαρκεί ένα με δυο εικοσιτετράωρα.

«Αντιμετωπίζονται βέβαια χωρίς αντιβίωση, με ενυδάτωση και υγρική δίαιτα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις λοιμώξεις του αναπνευστικού φαίνεται ότι υπάρχει μια έξαρση στους νέους, ίσως, διότι αυτοί ήταν που κυκλοφόρησαν περισσότερο στη διάρκεια των γιορτών μέσα σε κλειστούς χώρους ούτως ώστε η μετάδοση να είναι ευκολότερη, εκτιμά.

Η υγιεινή διατροφή, η άσκηση και οι κανόνες υγιεινής είναι και οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι προφύλαξης και προστασίας.

Σύμφωνα με την κυρία Κολιού, στην Κύπρο έχουμε σύστημα επιτήρησης της γρίπης με το οποίο μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς τη δραστηριότητα της γρίπης στον τόπο μας. Μέσα από το σύστημα εντοπίζονται και οι υιοί που κυκλοφορούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα