Σε ετοιμότητα η Αστυνομία για το "εκρηκτικό" έθιμο

Σε ετοιμότητα, για μια ακόμη χρονιά, βρίσκεται η Αστυνομία εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Το άσχημο έθιμο των κροτίδων προκαλεί για μια ακόμη φορά ανησυχίες και πονοκέφαλο, με τις αρμόδιες αρχές να συντονίζονται ήδη, παρά το ότι μας χωρίζουν αρκετές μέρες από το Πάσχα.

Σε αρκετές γειτονιές, ξεκίνησαν ήδη οι ετοιμασίες για τις λαμπρατζιές. Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Ανδρέα Αγγελίδη, έχει ήδη προχωρήσει σε ενημέρωση των τοπικών αστυνομικών διευθύνσεων, προκειμένου να υπάρχει ένας έγκαιρος προγραμματισμός.

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Αστυνομίας με τις τοπικές αρχές, θα πραγματοποιηθούν και ανάλογες συναντήσεις.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, είναι να αξιολογηθούν εμπειρίες και αποτελέσματα των προηγούμενων ετών, με το εξής τρίπτυχο:

- Έντονη και συστηματική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου και την Πυροσβεστική

- Αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας

- Δραστηριοποίηση των αρμόδιων τμημάτων, εκεί όπου υπάρχουν σχετικές πληροφορίες

Στόχος της Αστυνομίας, είναι, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου, για άλλη μια χρονιά, η ελαχιστοποίηση των τραγικών περιστατικών τραυματισμών από κροτίδες. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η περσινή χρονιά δεν αμαυρώθηκε από οποιοδήποτε μοιραίο περιστατικό.

Εξάλλου, όπως προκύπτει από σχετικές πληροφορίες, η Αστυνομία λαμβάνει υπόψη και το θέμα των κατεχομένων, από όπου αρκετοί προμηθεύονται κροτίδες κάθε χρόνο.

Τέλος, σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι σημαντικό ρόλο στην πρόληψη έχουν να διαδραματίσουν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς, αφού αρκετές φορές θύματα του «εθίμου» αυτού είναι ανήλικα άτομα.

Keywords