Σε ετοιμότητα για ενεργό ρόλο σε Γενεύη η Κομισιόν

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να αναλάβει ενεργητικό ρόλο σε αυτή την "τελική ίσως" φάση της διαπραγμάτευσης κατά την διεθνή διάσκεψη στην Ελβετία, σύμφωνα με Ευρωπαίο Διπλωμάτη.

Ο Ευρωπαίος Διπλωμάτης που μίλησε στο ΚΥΠΕ και το ΡΙΚ υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι: "Η Κομισιόν και ο Πρόεδρός της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι εξαιρετικά θερμοί στο ενδεχόμενο να βοηθήσουν ενεργητικά σε αυτή, την τελική ίσως, φάση επίλυσης του Κυπριακού.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ή ο Πρόεδρος Γιούνκερ, ή η κ.Μογκερίνι είναι έτοιμοι για την Γενεύη. Αλλά δεν θα το κάνουν αυτό παρά μόνο με τη συγκατάθεση και των δύο πλευρών", σημείωσε.

Δείτε εδώ: Στην Διάσκεψη για την Κύπρο ο Ταγίπ Ερντογάν

Κληθείς να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της πλευράς που συναντήθηκε τις προηγούμενες δύο μέρες με Γιούνκερ και Μογκερίνι, δηλαδή του Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε: "η χθεσινή επίσκεψη Ακιντζί και στους δύο, πρέπει να ιδωθεί υπό αυτό το πλαίσιο". Πηγές των Βρυξελλών έλεγαν ότι ο κ. Ακιντζί δεν θα μπλοκάρει τη συμμετοχή της ΕΕ και πως αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαφωνούσε, τότε ο κ.Ακιντζί δεν θα βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Η φράση του Ευρωπαίου Διπλωμάτη "να βοηθήσουν ενεργητικά" είναι σαφής για το είδος ετοιμότητας της ΕΕ για την Γενεύη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα