Σε επιφυλακή 5.000 αστυνομικοί στην Αττική για τήρηση μέτρων του lockdown

 Σε εγρήγορση βρίσκονται η αστυνομικές Αρχές στην Ελλάδα προκειμένου να τηρηθούν με αυστηρότητα τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν από σήμερα στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε, χθες ο Έλληνας Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς τα πρόστιμα είναι διπλάσια από το προηγούμενο lockdown καθώς στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με SMS,

επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Για ψευδή βεβαίωση εργοδότη επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ στον εργοδότη.

Στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας επιβάλλεται για την ίδια παράβαση πρόστιμο 3.000 ευρώ

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σε όλη την Αττική βρίσκονται επί ποδός 5.000 αστυνομικοί ενώ υπερίπτανται 2 ελικόπτερα της ΕΛΑΣ αλλά και drone για να ελέγχουν την κατάσταση. Παράλληλα, υπάρχουν σε επιφυλακή 3 εισαγγελείς στη βάρδια στην περίπτωση που υπάρξουν αυτοσχέδια πάρτι σε σπίτια, ταράτσες, υπόγεια και αλλού.

Σημειώνεται, ότι στη Θεσσαλονίκη έγιναν χθες 11 προσαγωγές, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Πύργο και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατά του lockdown.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 000, Αττική,5 000, attiki