Σε επ’ αόριστόν απεργία οι οδηγοί λεωφορείων στην Πάφο

Σε επ’ αόριστόν απεργία κατέρχονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες Πάφου οι οποίοι παραμένουν ακόμη απλήρωτοι.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη οι οδηγοί του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας

διαμαρτυρόμενοι για την μη έγκαιρη καταβολή των μισθών τους.

Συνολικά 105 λεωφορεία του Οργανισμού παρέμειναν ακινητοποιημένα με αποτέλεσμα να επηρεασθούν, κυρίως, οι μαθητές της επαρχίας.

Οι εργαζόμενοι και η Διεύθυνση του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση, που δεν επιλυθεί το θέμα της καταβολής των μισθών, είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τα μέτρα από σήμερα και να κατέλθουν σε επ’ αόριστο απεργία.

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου βρίσκεται σε πολύμηνες συζητήσεις με το Υπουργείο Μεταφορών για σειρά προβλημάτων με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζεται, να μην καταβάλλεται κανονικά η συμφωνηθείσα χορηγία από το κράτος εδώ και επτά μήνες.

Στον Οργανισμό δηλώνουν "αδυναμία" να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προσωπικού θεωρώντας τη στάση του Υπουργείου απαράδεκτη όπως λένε, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητά του.

Δεν φέρει ευθύνη για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων του προσωπικού της εταιρείας Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου καθώς έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς την ανάδοχη εταιρεία, οι οποίες απορρέουν από την υφιστάμενη νομοθεσία και Σύμβαση, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σχετικά με την επικείμενη στάση εργασίας, στην οποία κατέρχεται το προσωπικό της ανάδοχης εταιρείας Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου (Ο.ΣΥ.ΠΑ), το Υπουργείο διαβεβαιώνει ότι παραμένει στη διάθεση της εταιρείας για συνέχιση του διαλόγου.

Αναφέρει, επίσης, ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία προμήθειας πετρελαιοειδών της ΟΣΥΠΑ για πληρωμή του κόστους καυσίμων από το ίδιο το Κράτος και επεξεργάζεται λύσεις απευθείας πληρωμής των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, για το 2017 και μέχρι σήμερα, το Υπουργείο έχει καταβάλει στην εταιρεία το ποσό που αναλογεί στην υπηρεσία που έχει προσφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα