Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου

Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι ορισμένου και αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το καθεστώς εργασίας τους και ζητούν ίσα δικαιώματα με τους τους μόνιμους υπαλλήλους.

Σε γενική συνέλευση των μελών της συντεχνίας «Ισότητα» αποφασίστηκε κλιμάκωση των μέτρων, μετά την 48ωρη απεργία, που πραγματοποίησαν.

Τα μέλη της συντεχνίας θα πραγματοποιήσουν το πρωί συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο,

την ώρα, που θα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μεγάλη αναμένεται να είναι η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, καθώς από την απεργία επηρεάζονται τα ΚΕΠ, τα δικαστήρια και οι επαρχιακές διοικήσεις.

Ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε ότι «επί της αρχής η κυβέρνηση θεωρεί πως οι αορίστου διαρκείας εργαζόμενοι πρέπει να έχουν, και σε πλείστα σημεία, ήδη, έχουν, την ίδια μεταχείριση. Ο μισθός είναι ο ίδιος.

Οι προσαυξήσεις, η ΑΤΑ και οι άδειες επίσης.

Αν υπάρχουν επί μέρους ζητήματα, είμαστε έτοιμοι, δήλωσε, να τα δούμε και να τα ρυθμίσουμε, προσθέτοντας ότι το βασικό κώλυμα είναι η ανέλιξη.

Το πρόβλημα αυτό, διευκρίνισε, δεν είναι πολιτικό, επειδή ούτε με την ανέλιξη διαφωνούμε, αλλά νομικό/συνταγματικό κι αν εξευρεθεί ή υποδειχθεί νόμιμη λύση μπορούμε να την προωθήσουμε. Προτείναμε διάλογο, απάντησαν με απεργία, παραμονές εκλογών. Σεβαστή απόφαση, αλλά αχρείαστη επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα