Σε εμφύλια διαμάχη οδηγείται το Κ.Σ ΕΔΕΚ

Σε εμφύλια διαμάχη οδηγείται το Κ.Σ ΕΔΕΚ, μετά την παραίτηση Γιαννάκη Ομήρου, απο το αξίωμα του Προέδρου του Κινήματος.

Κάποιοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι απο την παραίτηση Ομήρου, ενώ άλλοι την ανέμεναν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η παραίτηση Ομήρου είναι προοίμιο κι άλλων παραιτήσεων στο Κίνημα.

Βέβαιος ότι τόσο ο Πρόεδρος, όσο και τα στελέχη αλλά και η βάση του κόμματος θα εξεύρουν λύση

σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΔΕΚ, δήλωσε εξάλλου στο Μεσημέρι και Κάτι, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης. Τόνισε ότι ο ίδιος θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, ούτως ώστε ο πατριωτισμός η κομματική προσήλωση, και η προσήλωση σε αρχές και αξίες να δώσουν και τη λύση.

Μ.Σιζόπουλος: Τα συλλογικά όργανα θα κινήσουν διαδικασίες για ομαλή λειτουργία κινήματος

Με γραπή του δήλωση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, αναφέρει ότι η παραίτηση του κ. Ομήρου, επιβάλλει σε όλα τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τη νέα αυτή δύσκολη κατάσταση με ψυχραιμία, ομοθυμία και πνεύμα ενισχυμένης ενότητας του Κινήματος.

"Στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας τόσο στα θέματα της οικονομίας όσο και του Κυπριακού η ΕΔΕΚ, το κόμμα με ιστορικές και πατριωτικές παρακαταθήκες, οφείλει να ανταποκριθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις υποχρεώσεις που επιβάλλουν οι συνθήκες αυτές. Η ανταπόκριση αυτή είναι ευθύνη τόσο της ηγεσίας όσο και των μελών του Κινήματος".

Αναφέρει επίσης ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία, ομοθυμία και πνεύμα ενότητας η παραίτηση του κ. Ομήρου του οποίου η αγωνιστική και πολιτική διαδρομή κόσμησε το σοσιαλιστικό Κίνημα της Κύπρου δεν θα παραμείνει αναξιοποίητη.

"Τα συλλογικά όργανα του Κινήματος στη βάση των καταστατικών διατάξεων, των δημοκρατικών διαδικασιών αλλά και των παραινέσεων του παραιτηθέντος Προέδρου θα κινήσουν τις διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του Κινήματος αλλά και την ομαλή και δημοκρατική συνέχιση της πολιτικής δράσης".

Η σημερινή ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ αναδεικνύει τα πολλαπλά προβλήματα που επιβάρυναν το Κίνημα τον τελευταίο καιρό.

"Ο Γ.Ομήρου να οδηγήσει το κίνημα σε εκλογικό συνέδριο"

Η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι κατανοεί μεν την αντίδραση του Προέδρου μας, θεωρεί όμως ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ΕΔΕΚ, ο Γιαννάκης Ομήρου έχει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια εξυγίανσης και αναγέννησης του Κινήματος.

"Ο Γιαννάκης Ομήρου είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και για την ΕΔΕΚ και για την Κύπρο. Καλούμε τον Πρόεδρο να ανακαλέσει την απόφαση παραίτησης του, να προκηρύξει άμεσα και να οδηγήσει το Κίνημα σε εκλογικό συνέδριο μέσα από το οποίο να αποκατασταθεί η θεσμική κομματική τάξη και να επανέλθει η ενότητα στο κίνημα. Η Κύπρος όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται μια ΕΔΕΚ παρούσα και ισχυρή".

Κ. Ευσταθίου: "To Κίνημα χρειάζεται ανανέωση"

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Sigma, ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Κώστας Ευσταθίου, υποστήριξε ότι η το κίνημα χρειάζεται ανανέωση για να προχωρήσει μπροστά, τονίζοντας, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση αυτός και ο αδελφός του Αντρέας Ευσταθίου, συνέταξαν ολόκληρο πόλεμο με σκοπό την παραίτηση του Γιαννάκη Ομήρου.

"Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Γιάννος Ευσταθίου κατάφερε να υποσκάψει τον Πρόεδρο του Κινήματος μέσω μιας απλής επιστολής με εισηγητικό χαρακτήρα", είπε.

Γ.Βαρνάβα: H EΔΕΚ έχει μελλον σε αυτόν το τόπο

Ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβα, δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι ο Γιαννάκης Ομήρου θα παραιτείτο σήμερα, αποκαλύπτοντας, ωστόσο, ότι στο παρελθόν επιχείρησε να αποτρέψει τον κ. Ομήρου απο την πρόθεσή του να παραιτήθεί. Η ΕΔΕΚ έχει μέλλον σε αυτό τον τόπο πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την λύπη του για την παραίτηση του κ.Ομήρου.

Ρ. Μαυρονικόλα: "Κάποιοι ροκάνιζαν την καρέκλα του"

Ο κ. Ομήρου δεν παραιτήθηκε ξαφνικά, δήλωσε η βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ σε στελέχη που όπως είπε προσπάθησαν από τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές να οδηγήσουν τον κ. Ομήρου σε παραίτηση. Όπως είπε κάποιοι ροκάνιζαν την καρέκλα του.

Δ.Παπαδάκης: Να διαφυλαχθεί το Κίνημα και ο ίδιος Γ.Ομήρου

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, τόνισε ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί τόσο το κίνημα της ΕΔΕΚ, όσο και ο ίδιος ο Γιαννάκης Ομήρου ο οποίος κατά την έκφραση του αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο. Οι όποιες αποφάσεις παρθούν, θα πρέπει να είναι για το καλό του κινήματος πρόσθεσε. Ερωτηθείς αν τον ενδιαφέρει η προεδρία του κόμματος, ο Δημήτρης Παπαδάκης απάντησε αρνητικά, λέγοντας όμως ότι θα αναχωρήσει εσπευσμένα την Τετάρτη για την Κύπρο προκειμένου να λάβει μέρος στο Πολιτικό Γραφείο

Keywords
Τυχαία Θέματα