Σε δύο ξεχωριστές εταιρείες μετατρέπεται η Hewlett-Packard

Η Hewlett-Packard έχει ήδη καταθέσει χαρτιά προκειμένου να εγγράψει την ΗΡ Enterprise ως ανεξάρτητη εταιρεία, ως πρώτο βήμα στην πορεία προς το διαχωρισμό της στα δύο.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκε στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το Έντυπο 10, στο οποίο αναγράφονται γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Το εν λόγω έντυπο δόθηκε την Τρίτη και εξηγεί την οικονομική απόδοση διαφόρων τμημάτων της HP Enterprise, κατά την τελευταία

χρονιά.

Ουσιαστικά, αναδεικνύονται τα έσοδα της εν λόγω εταιρίας, ύψους $55.1 δις, εν αντιθέσει με το 2013 όπου είχε έσοδα $57.4 δις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η HP δήλωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι σχεδίαζε να διαχωρίσει την εταιρεία στα δυο. Η HP Enterprise θα πωλάει τους διακομιστές (servers), υπηρεσίες αποθήκευσης, δικτυακό εξοπλισμό και τις επιχειρηματικές υπηρεσίες της. Από την άλλη, η HP Inc θα πωλάει τους υπολογιστές και τους εκτυπωτές της.

Μάλιστα, η HP ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι παραμένει σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το διαχωρισμό της μέχρι την έναρξη του επόμενου οικονομικού έτους, το οποίο αρχίζει την 1η Νοέμβριου. Η HP Enterprise θα εισάξει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο HPE.

Η HP μετρά συνολικά 76 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε, και εδώ και καιρό αγωνίζεται για χρόνια να αντιστρέψει τη μείωση των πωλήσεων, αφού απέτυχε να επωφεληθεί από την μεταστροφή της αγοράς από το PC στα smartphones και tablets.

Ανώτερα Στελέχη λένε ότι η διάλυση θα αναζωογονήσει τη δουλειά της και θα επιτρέψει στην κάθε εταιρεία να επικεντρωθεί στα καθήκοντά της.

Σε δήλωσή του την Τετάρτη, η Διευθύνων Σύμβουλός της Meg Whitman δήλωσε ότι είναι «περισσότερο πεπεισμένη από ποτέ» και ότι ο διαχωρισμός θα δημιουργήσει «δύο συναρπαστικές εταιρείες σε καλή θέση για να κερδίσουν στην αγορά και να δώσουν την αξία στους μετόχους μας».

Ο όλος αυτός διαχωρισμός, θα έχει και κόστος για την εταιρεία. Ανώτερα Στελέχη της HP μίλησαν για τις λεγόμενες «δυσλειτουργίες». Δηλαδή, της λειτουργίας δύο ξεχωριστών εταιρειών, ή την αύξηση των λειτουργικών δαπανών που προκύπτουν από την δημιουργία, δύο τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα