Σε δυο ταχύτητες οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Επαρχία Αμμοχώστου

Ευνοϊκή και καλοδεχούμενη η ανάπτυξη στην επαρχία Αμμοχώστου.

Παρ’ όλα αυτά οι έντονοι ρυθμοί της οικονομικής ευημερίας στην περιοχή επιφέρουν διατάραξη στις ισορροπίες μεταξύ παραλίων και ενδοχώρας.

Παράδειγμα του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος, ο Δήμος Σωτήρας, του οποίου η παραλιακή περιοχή, μέσα σε μερικά χρόνια έχει μετατραπεί σε «μήλον της έριδος», ένεκα κυρίως της μεγαλεπήβολης γειτονικής επένδυσης της μαρίνας Αγίας Νάπας.

Ήδη στην περιοχή σε στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο για τον Δήμο Σωτήρας, ενώ τρεις επιπλέον

πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες αναμένεται να προστεθούν τα επόμενα χρόνια στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Θέκλας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σωτήρας Γιώργος Τάκκας «εάν συγκρίνουμε με τα προηγούμενα τρία-τέσσερα χρόνια, η ανάπτυξη είναι πολύ μεγάλη και μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί με την ανάπτυξη αυτή θα έχουμε θέσεις εργασίας και εισοδήματα για τον Δήμο».

Από την άλλη, ο γειτονικός Δήμος Δερύνειας, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον παραγκωνισμό της ενδοχώρας από τους σχεδιασμούς και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Άντρο Καραγιάννη, σημαντικά έργα τα οποία σχεδιάζονταν από τον Δήμο με στόχο την προσέλκυση εναλλακτικής μορφής τουρισμού έμειναν στο συρτάρι λόγω της μη συμπερίληψής τους στους κρατικούς σχεδιασμούς.

«Ο Δήμος Δερύνειας μετά την τουρκική εισβολή και την κατοχή έχει χάσει το 75% της γης του και ολόκληρη την παραλιακή του περιοχή μήκους δυόμιση χιλιομέτρων. Ο Δήμος Δερύνειας αδικήθηκε και μετά την εισβολή και δυστυχώς συνεχίζει να αδικείται και σήμερα ως μέρος πλέον της ενδοχώρας», αναφέρει.

Ανοικτό παραμένει, εξάλλου, το κεφάλαιο της διάνοιξης του οδοφράγματος Δερύνειας, με το Υπουργείο Εξωτερικών να διαβεβαιώνει ότι οι εργασίες στα 150 μέτρα εντός της νεκρής ζώνης θα αποπερατωθούν εντός Ιανουαρίου.

Η διάνοιξη του οδοφράγματος θα αποτελέσει σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δερύνειας, καταλυτικό παράγοντα αναζωογόνησης του Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα