Σε δίκη για εμπορία ανθρώπων και βιασμό ο Άντριου Τέιτ

Η δίκη του Άντριου Τέιτ, του αυτοαποκαλούμενου «μισογύνη» ίνφλουενσερ που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό, μπορεί να συνεχιστεί, αποφάσισε την Παρασκευή δικαστήριο της Ρουμανίας.

Ο Τέιτ κατηγορήθηκε τον Ιούνιο μαζί με τον αδερφό του Τριστάν και δύο Ρουμάνους πολίτες για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και σύσταση εγκληματικής συμμορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών – ισχυρισμοί που οι ίδιοι αρνήθηκαν.

Το δικαστήριο στο Βουκουρέστι, δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την ημερομηνία δίκης και οι αδελφοί Τέιτ έχουν ήδη ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, δήλωσε η Ματέα Πετρέσκου, εκπρόσωπος των αδελφών.

Οι Ρουμάνοι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι οι αδερφοί Τέιτ αποπλάνησαν τα θύματα ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι ήθελαν σχέση ή γάμο μαζί τους.

Ο Eugen Vidineac, ο κύριος σύμβουλος του αδερφού Τέιτ, ισχυρίστηκε ότι η απόφαση της Παρασκευής «στερείται νομικής βάσης και αιτιολογίας» και είπε ότι «έχουν καταθέσει ισχυρή έφεση».

Ο Adrian Sandulescu, δικηγόρος των άλλων δύο υπόπτων, υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση «είναι παράνομη και αβάσιμη».

Τον Μάρτιο, ένα ρουμανικό δικαστήριο ενέκρινε την έκδοση των αδελφών Τέιτ στο Ηνωμένο Βασίλειο – αλλά μόνο μετά την ολοκλήρωση της δίκης στη Ρουμανία.

Οι αδελφοί Τέιτ, και οι δύο πρώην επαγγελματίες kickboxers, συνελήφθησαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2022 και κρατήθηκαν υπό αστυνομική κράτηση μέχρι τον Απρίλιο του 2023, προτού τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Διαβάστε επίσης: Δεν θα εμπλακεί στη διαφορά μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής ο ΠτΔ

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα