Σε διαθεσιμότητα 2 αστυνομικοί που δεν «μαρτύρησαν σωστά»

Σε διαθεσιμότητα έθεσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, τους δύο αστυνομικούς που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του αστυνομικού Αντρέα Μιχαηλίδη, τον οποίο αθώωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και τον απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Αθωώθηκε Κύπριος αστυνομικός για υπόθεση κλεμμένων οχημάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, ο Αρχηγός της Αστυνομίας διέταξε μάλιστα πειθαρχική έρευνα.

Ο Δικαστής χθες αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και είπε ότι κατά την ακροαματική

διαδικασία κάποιοι από τους μάρτυρες κατηγορίες κρίθηκαν αναξιόπιστοι και πως ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε ανώμοτη δήλωση. Από την άλλη ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου διέταξε να μελετηθεί η απόφαση και έπειτα διέταξε την διαθεσιμότητα τους, αφού εξετάζεται κατά πόσο δεν μαρτύρησαν σωστά στο δικαστήριο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αθώωσε και απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, τον αστυνομικό Αντρέα Μιχαηλίδη, 36 χρόνων, που υπηρετούσε στην Τροχαία Αμμοχώστου και ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση παροχής διευκολύνσεων σε μέλη κυκλώματος που εισήγαγε στην Κύπρο κλεμμένα αυτοκίνητα από την Βρετανία και στην κυκλοφορία τους με πλαστά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι με τον Μιχαηλίδη κατηγορείται και ο Παναγιώτης Πένταυκας, 38 χρόνων από την Ορμήδεια ο οποίος είχε συλληφθεί στις 19 Ιανουαρίου 2015 έχοντας στην κατοχή του κλεμμένο όχημα μάρκας Range Rover το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε εγγραφεί στην Κύπρο με παραποιημένο αριθμό πλαισίου.

Οι Πένταυκας και Μιχαηλίδης κατηγορούντο για αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, κατάχρησης εξουσίας, δόλου, κατάχρησης εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα που αφορούν σε επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα