Σε αποστολή της ΔΣΟ Κύπριοι βουλευτές

Στην Πολωνία για να συμμετάσχουν σε αποστολή της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της ΔΣΟ για ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης αναφορικά με την καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, μεταβαίνουν αύριο Κύπριοι βουλευτές.

Σε ανακοίνωσή της, η Βουλή των Αντιπροσώπων αναφέρει ότι της αποστολής θα ηγείται ο βουλευτής Πανίκος Λεωνίδου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα της ΔΣΟ, του Έλληνα βουλευτή,

Δρ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Στην αποστολή θα συμμετάσχει και ο βουλευτής Ευθύμιος Δίπλαρος, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, καθώς επίσης ο Αρμένιος βουλευτής, Sisak Gabrielyan, ο Πολωνός βουλευτής, Eugeniusz Czykwin και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ, Κώστας Μυγδάλης.

Το Σάββατο θα γίνει παρουσίαση της πολωνικής έκδοσης του αφιερωματικού τόμου της ΔΣΟ με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σούπρασλ στην ανατολική Πολωνία και την Κυριακή η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ θα παραστεί στην τελετή αγιασμού του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας στη Βαρσοβία, κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα.

Τη Δευτέρα, 15 Μαΐου του 2023, η αντιπροσωπεία θα γίνει δεχτή από τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Πολωνίας Tomasz Grodzki και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Βουλής (Sejm) της Πολωνίας  Ryszard Terlecki, τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Πολωνίας Wojciech Polak, καθώς και με άλλους πολιτειακούς και εκκλησιαστικούς αξιωματούχους της χώρας.  

Διαβάστε ακόμη: Το μεταναστευτικό συζήτησαν ΠτΒ - Ινστιτούτο Δημογραφικής Πολιτικής

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΣΟ Κύπριοι,dso kyprioi