Σε απολογία κλήθηκε ο Χριστάκης Θωμά για το τριπλό φονικό

Εκ πρώτης όψεως η κατηγορούσα αρχή έχει αποδείξει ότι στοιχειοθετείται υπόθεση σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 31χρονος κατηγορούμενος Χριστάκης Θωμά, για το φόνο των αδελφών Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και του 24χρονου Αιμίλιου Μιλτιάδους, ανέφερε σήμερα το Κακουργιοδικείο, το οποίο κάλεσε τον 31χρονο σε απολογία, ορίζοντας νέα διαδικασία στις 20 Δεκεμβρίου (09.00).

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με την κατηγορούσα αρχή να αγορεύει σε ό,τι αφορά στο αίτημα της

για διαγραφή των δυο τελευταίων μαρτύρων κατηγορίας, καθώς όπως ανέφερε, είχαν διαφοροποιήσει τη θέση τους από την αρχική τους κατάθεση, γεγονός που έπληττε την αξιοπιστία τους.

Μετά από υποδείξεις του δικαστηρίου ότι θα έπρεπε να αποφευχθεί μια δίκη εντός δίκης επί των γεγονότων, η διαδικασία διεκόπη για ενάμιση σχεδόν ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας λήφθηκε συμπληρωματική κατάθεση από τον ένα μάρτυρα.

Τελικά ο μάρτυρας κατέθεσε για τα όσα είδε το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου 2015, δηλαδή την καταδίωξη αλλά και το πως σκοτώθηκε το πρώτο θύμα, ο Παράσχος Ντορζής, αφού είχε ακολουθήσει τον Χριστάκη Θωμά, σε μια προσπάθεια να τον πείσει να σταματήσει την καταδίωξη των τριών νέων.

Ο μάρτυρας, που είναι μαγαζάτορας στην Πλατεία Ηρώων, ανέφερε πως είδε τρεις άγνωστους νεαρούς να κατευθύνονται προς το εστιατόριο του πατέρα του 31χρονου, οι οποίοι αρπάζοντας καρέκλες, άρχισαν να προκαλούν φασαρία και να βρίζουν, καλώντας τον κατηγορούμενο να βγει έξω.

Ο Θωμά, συνέχισε, βγήκε από το εστιατόριο του πατέρα του και προτάσσοντας ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο, τους κάλεσε να αφήσουν τις καρέκλες κάτω για να συζητήσουν, ενώ άρχισε να κινείται προς το μέρος τους, καθώς οι νεαροί συνέχιζαν να φωνάζουν.

Όταν τα θύματα οπισθοχώρησαν και ο Χριστάκης Θωμά είχε πλησιάσει προς το μαγαζί του μάρτυρα, αυτός του είπε να τους αφήσει να φύγουν, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε την καταδίωξη που ξεκίνησε στα στενά δρομάκια γύρω από την Πλατεία Ηρώων, αφού τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του 31χρονου αλλά και ένα τρίτο πρόσωπο που βρισκόταν στην περιοχή, έτρεξαν ξωπίσω του για να τον σταματήσουν.

Είπε ακόμη πως, όταν του φώναξαν να αφήσει το μαχαίρι, ο Θωμά το τοποθέτησε στο παντελόνι του και σηκώνοντας τα χέρια ψηλά ανέφερε πως δεν κρατούσε τίποτα και αφού διασταύρωσε την οδό Ανεξαρτησίας με δυτική κατεύθυνση, συνέχισε την καταδίωξη των τριών νεαρών.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως είδε το ένα από τα θύματα (τον Παράσχο Ντορζή) να παραπατά και να πέφτει πάνω σε ένα σταθμευμένο όχημα και τον 31χρονο να τον κτυπά, ενώ ακολούθως αφού του κάρφωσε το μαχαίρι στο σώμα, τον κλώτσησε στο λαιμό και συνέχισε την καταδίωξη των υπολοίπων.

Μαζί με το τρίτο πρόσωπο που ακολουθούσε, ο μάρτυρας προσπάθησε βοηθήσει τον Παράσχο Ντορζή ο οποίος ωστόσο ξεψύχησε στα χέρια τους, ενώ λίγο παραπέρα είδε ένα ακόμη από τους νεαρούς στο έδαφος και κάποια άλλα πρόσωπα να προσπαθούν να του παράσχουν τις Πρώτες Βοήθειες.

Μετά και από αυτήν τη μαρτυρία, συμφωνήθηκε πως δεν χρειάζεται να κληθεί στο δικαστήριο άλλος μάρτυρας κατηγορίας, με το δικαστήριο να καλεί τον κατηγορούμενο σε απολογία και σημειώνοντας ότι η κατηγορούσα αρχή έχει εκ πρώτης όψεως αποδείξει την υπόθεση εναντίον του στις τρεις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης είπε πως θα διαβουλευθεί με τον πελάτη του για το κατά πόσο θα καταθέσει ο ίδιος ή όχι και το Κακουργιοδικείο όρισε νέα ημερομηνία συνέχισης της διαδικασίας την 20η Δεκεμβρίου και ώρα 09.00. Ο Χριστάκης Θωμά οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, πάντα φρουρούμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα