Σε «Αμερίκος Αργυρίου» μετονομάστηκε η οδός Κοροίβου στη Λεμεσό

Το όνομα του γνωστού παιδίατρου, ιδρυτή του ιδρύματος «Θεοτόκος» και του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, Αμερίκου Αργυρίου, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στα άτομα με νοητική αναπηρία, φέρει από σήμερα ο δρόμος που οδηγεί στο ίδρυμα, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού.

Στην τελετή μετονομασίας της οδού Κοροίβου σε Αμερίκος Αργυρίου, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ανέφερε πως «ο Αμερίκος Αργυρίου ήταν μια ξεχωριστή περίπτωση συμπολίτη μας και δεν νομίζω να υπήρξε άλλος ο οποίος είχε την καθολική, την απόλυτη αναγνώριση,

εκτίμηση και αγάπη, τόσο από τους Λεμεσιανούς, όσο και από όλη την Κύπρο».

«Υπήρξε ο άνθρωπος που κατέθεσε την ψυχή και τη ζωή του στην υπηρεσία συνανθρώπων μας που το είχαν ανάγκη, που μέχρι τότε ήταν στο περιθώριο της ζωής και τους έδωσε προοπτική και διέξοδο, ενώ ήταν καθοριστική η παρέμβασή του στις επικρατούσες νοοτροπίες της κοινωνίας», συμπλήρωσε.

Ευχαριστώντας όλους όσοι συνεχίζουν σήμερα το έργο του, ο κ.Νικολαΐδης ανέφερε πως «όσο και αν τον τιμήσει η πόλη, η μεγαλύτερη τιμή για τον Αμερίκο είναι η αιώνια αγάπη και εκτίμηση των Λεμεσιανών».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ιδρύματος «Θεοτόκος - Αμερίκος Αργυρίου», Αλέκος Ορουντιώτης, ευχαρίστησε τον Δήμο Λεμεσού για την απόφασή του, τονίζοντας ότι η μετονομασία της οδού που οδηγεί στο «Θεοτόκος»  αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς σύντομα θα λειτουργήσουν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στο χώρο, για τη φιλοξενία του Κ.Η.Φ.Α και του Κέντρου Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Παιδιού «ΆΛΜΑ».

Εκ μέρους της οικογένειας, ο Δρ. Αργύρης Αργυρίου, Πρόεδρος του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, ανέφερε ότι τα τελευταία 40 χρόνια ο πατέρας του διερχόταν από τον δρόμο που σήμερα φέρει το όνομα του, για να μεταβεί στο ίδρυμα «Θεοτόκος - Αμερίκος Αργυρίου».

«Ήταν απερίγραπτη η αγάπη του για το 'Θεοτόκος', για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, η αφοσίωση στο έργο που έπρεπε ως υπεύθυνο άτομο να επιτελέσει», είπε, και πρόσθεσε ότι «το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτόν είναι να τον θυμόσαστε».

Ευχαριστώντας τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού, ο Αργύρης Αργυρίου είπε πως η οικογένεια θεωρεί ότι «ο πατέρας μας τιμήθηκε δεόντως από τον Δήμο της πόλης μας και έτσι εμείς ως οικογένεια νιώθουμε ήσυχοι ότι η Λεμεσός, η πόλη όπου εργάστηκε και πρόσφερε τον έχει ανταμείψει, τόσο με το γλυπτό που κοσμεί το παραθαλάσσιο πάρκο, όσο και με τον δρόμο αυτόν που από σήμερα φέρει το όνομα του».

Στο πλαίσιο της τελετής, ο Δρ.Αργύρης Αργυρίου δώρισε στον Δήμαρχο Λεμεσού το βιβλίο του «Οι γιατροί της Λεμεσού» που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα