Σχολική βία:Μέχρι 16 σχολεία για κάθε εκπαιδευτικό ψυχολόγο-Μόλις 70 παγκύπρια

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στις Αρχές, αλλά και στην κοινή γνώμη, τα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών είτε εντός είτε εκτός σχολικών αιθουσών. Δύο περιστατικά εντός 24 ωρών σήμαναν συναγερμό με το δεύτερο μάλιστα να ξεφεύγει από τα όρια του μπούλινγκ και να περνά την κατηγορία της ωμής οπαδικής βίας.   

Η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Ερνεστίνα Σισμάνη Παπακώστα, η οποία φιλοξενήθηκε στις Τομές στα Γεγονότα, αφού εξήγησε τι είναι η σχολική βία, επεσήμανε ότι «όταν αυξάνεται η βία στην κοινωνία, αυξάνεται και στα σχολεία.

Μας απασχολεί το πρόβλημα της βίας, προσπαθούμε να είμαστε κοντά στις σχολικές μονάδες».

Ερωτηθείσα για όσους παρατηρούν τη βία και δεν επεμβαίνουν, απάντησε ότι «επιφανειακά φαίνεται ότι όλοι οι μαθητές ζητωκραυγάζουν. Οι παρατηρητές είναι μεγάλο κεφάλαιο στη σχολική βία και εάν τους κερδίσουμε, θα κερδίσουμε το στοίχημα της σχολικής βίας. Δεν είναι όλοι όσοι παρακολουθούν βίαια άτομα. Είναι δύσκολο κάποιος να αντισταθεί, να τους σταματήσει ή να εκφράσει αντίθεση άποψη. Μπορεί να φοβάται μήπως γίνει θύμα ή μείνει μόνος του».

Εντύπωση πάντως αποτελεί η αναφορά στους αριθμούς των εκπαιδευτικών ψυχολόγων. Σύμφωνα με την κ. Παπακώστα, υπάρχουν συνολικά 70 εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι, ο καθένας από τους οποίους έχει να διαχειριστεί 12 με 16 σχολεία. Σημείωσε ότι θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον διπλάσιοι, εξηγώντας όμως ότι δεν είναι θέμα αριθμού, αλλά διαχείρισης.  

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε επίσης: Εντοπίστηκαν δύο 15χρονοι που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό 13χρονου στη Λάρνακα

Keywords
Τυχαία Θέματα