Σχολεία Αρχιεπισκοπής: Τι λέει Υπ. Παιδείας και Υπ. Εργασίας

Συζήτηση προκάλεσε η δήλωση του Μητροπολίτη Πάφου ότι μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία άρχισαν λειτουργία και τα νηπιαγωγεία της Αρχιεπισκοπής. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, σύντομα θα λειτουργήσουν ανάλογα και δημοτικά σχολεία.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή. Ο κ. Καδής, κληθείς από το SigmaLive να σχολιάσει την εν λόγω

εξέλιξη, ξεκαθάρισε ότι ενώπιον του Υπουργείου δεν υποβλήθηκε κανένα παρόμοιο αίτημα από την Αρχιεπισκοπή.

Εάν και εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, επισήμανε, τότε το Υπουργείο θα ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Επεσήμανε, δε, ότι όσον αφορά τους παιδοκομικούς σταθμούς, αυτό είναι κάτι που είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και όχι του Υπουργείου Παιδείας.

Σε επικοινωνία του SigmaLive και με λειτουργό του Υπουργείου Εργασίας και του τμήματος του Γραφείου Ευημερίας, επισημάνθηκε ότι δεν λειτουργούν παιδοκομικοί σταθμοί της Εκκλησίας και δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής σχετική αίτηση. Παρομοίως και το Υπουργείο Εργασίας, όπως και το Υπουργείο Παιδείας, θα εξετάσει, σύμφωνα με τη Λειτουργό, το σχετικό αίτημα όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αιτήσεων για παιδοκομικό σταθμό από οποιαδήποτε εταιρεία, επιχείρηση, Φιλανθρωπικό Ίδρυμα κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση αυτή, επανέφερε στη δημοσιότητα παλαιότερη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για ίδρυση σχολείων κατά των ομοφυλοφίλων, δήλωση που έγινε τον Νοέμβριο του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα