Ύστατη προσπάθεια συνεννόησης του «Eνδιάμεσου»

Ως τελευταία προσπάθεια για συνεννόηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου χαρακτηρίζει την πρόταση του προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο για αναζήτηση τρίτου υποψηφίου, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας. «Ουδέποτε είπα ότι θα στηρίξω τον Νικόλα Παπαδόπουλο», δηλώνει ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Νέο ενδιαφέρον αλλά και τριγμούς προκαλεί στο προεκλογικό σκηνικό το κάλεσμα του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο σε κοινή πορεία, αποδεχόμενος πρόταση του Κινήματος Οικολόγων για αναζήτηση τρίτου υποψηφίου, που να μπορεί να κερδίσει

τον Νίκο Αναστασιάδη. «Η πρόταση η δική μας έχει εμβέλεια και έχει πείσει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους των πέντε κομμάτων (του ενδιάμεσου χώρου)», δήλωσε ο κ. Περδίκης στην Πρώτη Εκπομπή του «Ράδιο Πρώτο», προσθέτοντας «Αν προσέξατε, ο κ. Λιλλήκας ομολογεί ότι του έχει συζητηθεί από πολίτες, ενδεχομένως από φίλους του και από το κοινό που τον υποστηρίζει, ότι επιβάλλεται η συνέχιση της προσπάθειας για έναν κοινό υποψήφιο. Ο Πρόεδρος των Οικολόγων δήλωσε μάλιστα πως ουδέποτε ο ίδιος είπε ότι θα στηρίξει τον Νικόλα Παπαδόπουλο. «Άλλοι έλεγαν. Εγώ θα μιλήσω, όταν θα μιλήσει το κίνημα των οικολόγων», είπε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση του ΔΗΚΟ στο κάλεσμα Λιλλήκα

Φωνές αντίρρησης

Κληθείς να απαντήσει αν έχει κάποιο συγκεκριμένο ανεξάρτητο υποψήφιο κατά νου, είπε πως για να έχει νόημα η εξεύρεση του τρίτου υποψηφίου, πρέπει πρώτα να υπάρξει κοινή συμφωνία. Ερωτηθείς αν υπάρχουν φωνές εντός του Κινήματος των Οικολόγων που διαφωνούν με την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου, απάντησε πως ασφαλώς υπάρχουν τέτοιες φωνές, όπως υπάρχουν και εναντίον της υποψηφιότητας Λιλλήκα. Κληθείς να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ζητήματα που υπάρχει διαφωνία, ο κ. Περδίκης αρνήθηκε να προβεί σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας πως είναι άκομψο να εκφράζει ο ίδιος, ως Πρόεδρος, τις διαφωνίες άλλων.

Ανοιχτή πόρτα σε ΑΚΕΛ από Λιλλήκα

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει ακόμη χρόνος και η δυνατότητα, αν υπάρξει πολιτική βούληση, για εξεύρεση ενός και μόνο υποψήφιου, ενώ επανάφερε την πρόταση του για εκλογή υποψηφίου μέσω κάλπης. «Είχα προτείνει τις προκριματικές εκλογές με κάλπες, που είναι μια διαφανής και δημοκρατική διαδικασία και επανάφερε και την πρόταση των Οικολόγων για μια τρίτη ανεξάρτητη προσωπικότητα που θα πληροί τα κριτήρια της καταλληλόλητας και της εκλεξιμότητας», είπε ο κ. Λιλλήκας μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του «Σίγμα», τονίζοντας, παράλληλα, ότι αυτή είναι και η τελευταία προσπάθεια που καταβάλλει για συνεννόηση των κομμάτων του κέντρου. Δεν απέκλεισε μάλιστα τη διενέργεια επαφών και με το ΑΚΕΛ, σημειώνοντας «Γνωρίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που προτείνουν και στην ηγεσία (του ΑΚΕΛ) τη στήριξη της δικής μου υποψηφιότητας». Από εκεί και πέρα, συνέχισε, εναπόκειται στο ΑΚΕΛ να κάνει τις δικές του επιλογές.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Στο μεταξύ, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κινήματος Οικολόγων με τη Συμμαχία Πολιτών. Ο Πρόεδρος του Οικολόγων, δήλωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και θα πραγματοποιηθούν εντός της εβδομάδας συναντήσεις και με τους δύο υποψηφίους. «Θα γίνει πολιτικός διάλογος, με στόχο τη διερεύνηση των συγκλίσεων επί πολιτικών θέσεων, πριν καταλήξουμε σε απόφαση», είπε. Την ίδια ώρα πάντως, το ΔΗΚΟ ξεκαθάρισε διά του εκπροσώπου Τύπου του, Άθου Αντωνιάδη, πως «Η διαδικασία επιλογής υποψηφίου του ενδιάμεσου χώρου έχει τελειώσει». «Υποψήφιος υπάρχει και τον έχουν στηρίξει τα τρία κόμματα του κέντρου», πρόσθεσε ο κ. Αντωνιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα