Σχέδιο εθελούσιας εξόδου: Απαισιοδοξία ενόσω αδειάζει η κλεψύδρα

«Οι προτάσεις της Τράπεζας σε ό,τι αφορά στο σχέδιο εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων παραμένουν αναλλοίωτες και κατ’ επέκταση η πρόταση αυτή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συναδέλφων», τόνισε ο Κωνσταντίνος Χατζημαύρος, Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΤΥΚ, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

«Δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο κ. Χατζημαύρου, δίνοντας σαφή εικόνα για τη μέχρι τώρα

κατάσταση σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη ΣΚΤ και το σχέδιο εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων.

Όπως ξεκαθάρισε ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΤΥΚ, οι εργαζόμενοι δεν μένουν ικανοποιημένοι από αυτή την πρόταση και είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών τους.

Το σχέδιο πρέπει να έχει δύο βασικές παραμέτρους, συμπλήρωσε ο κ. Χατζημαύρου: «Πρέπει να είναι τόσο ελκυστικό όσο και εθελοντικό».

Ο Γ.Γ. της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος είπε στις δηλώσεις του ότι «εκ μέρους των συντεχνιών προηγήθηκε σαφής προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που υπάρξει οπισθοχώρηση, θα προχωρούσαν σε άμεση λήψη μέτρων. Αυτό παραμένει μέσα στις επιλογές μας», είπε.

Στόχος, είπε, είναι να καταλήξουμε σε μία συμφωνία χωρίς να χρειαστεί να λάβουμε περαιτέρω μέτρα.

«Ο χρόνος πιέζει και, δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έγιναν οι κινήσεις που αναμένονταν από την Τράπεζα», κατέληξε.

«Όχι σε συμφωνία για χάρη της συμφωνίας», υπέδειξε ο Ελισσαίος Μιχαήλ, Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών ΟΥΚ – ΣΕΚ, τονίζοντας ότι το σχέδιο απαιτείται να είναι εθελοντικό και πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν όλα τα δεδομένα ενώπιόν τους πριν πάρουν αποφάσεις.

«Δεν μπορεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης να υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και τετελεσμένα. Να προσέλθουν με τέτοιες προτάσεις, που να μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους», υπέδειξε καταλήγοντας.

Δείτε τη σχετική συζήτηση στο βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα