Σχέδιο Δράσης από Βρετανικές Βάσεις Κύπρου για κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Για «ολοκληρωμένο σχέδιο» αντιμετώπισης του κορωνοϊού έκανε λόγο η Διοικητής των Ιατρικών Υπηρεσιών των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο.  Μιλώντας στο Forces News η Sonia Phythian είπε πως «Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ταξινομημένο ως χώρα της κατηγορίας 3 και αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Κύπρο από

το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να συνεχίσει να το πράττει»

«Στόχος μας είναι να φροντίζουμε απολύτως τους ανθρώπους μας», είτε είστε ένστολους είτε όχι», είπε προσθέτοντας «Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν ορισμένες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορονοϊού στη νήσο Κύπρο, αλλά θέλουμε να καθησυχάσουμε όλοι ότι ο κίνδυνος παραμένει χαμηλός και έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να σας προστατέψουμε».
 

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ενημέρωσε εν συντομία όλους τους Βρετανούς επισκέπτες για να απομονωθούν κατά την άφιξή τους στο νησί για περίοδο δύο εβδομάδων, ανεξάρτητα από το αν είχαν συμπτώματα κορωνοϊού ή όχι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε αναβαθμιστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε ένα κράτος της κατηγορίας δύο, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να απομονώνονται ανεξάρτητα από το αν είχαν συμπτώματα ή όχι.

Η Βρετανία, ωστόσο, παραμένει μια χώρα κατηγορίας 3, δηλαδή μόνο εκείνοι με συμπτώματα COVID-19 πρέπει να απομονώνονται και να αναζητούν ιατρική συμβουλή - όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέραν από την παρουσία στις Βάσεις Ακρωτηρίου και Δεκέλιας τα  βρετανικά στρατεύματα είναι επίσης μέρος της ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών κατά μήκος της «Πράσινης Γραμμής» ή «Γραμμής Κατάπαυσης του Πυρός». Αυτή την στιγμή σχεδόν 6.000 βρετανικοί στρατιώτες και εξαρτώμενοί τους βρίσκονται στο νησί. Eκπρόσωπος της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας προ ημερών δήλωσε ότι οι Βρετανικές Βάσεις διαβουλεύονται με τις δύο πλευρές όσον αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό και προς το παρόν δεν σχεδιάζουν να κλείσουν τα οδοφράγματα Περγάμου και Στροβιλιών


Την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου James Heappey επισκέφθηκε την RAF Ακρωτηρίου και είπε στους Forces News ότι ο Βρετανικός Στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το θέμα του κορωνοϊού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση δήλωσε ότι ο βρετανικός στρατός είναι «έτοιμος αναπληρώσει» δυνάμεις της Αστυνομία εάν αυτό απαιτηθεί στο σενάριο που η κατάσταση χειροτερέψει.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, έξι άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορονοϊό στη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα