Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο «ενοίκιο έναντι δόσης»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εφαρμογή σχεδίου ενοικίου έναντι δόσης το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, θα ισχύει από τις αρχές του 2023.


Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο που προστατεύει 4 χιλιάδες και πλέον ευάλωτα νοικοκυριά, δίνοντάς τους μία δεύτερη ευκαιρία για να μην χάσουν την στέγη πάνω από τα κεφάλια τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, στο τρίτο πρόγραμμα του κρατικού ιδρύματος, το σχέδιο θα τους δώσει τη  δυνατότητα να διατηρήσουν τη χρήση της περιουσίας

τους, έναντι ενοικίου.

Δικαιούχοι είναι όσα φυσικά πρόσωπα είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία, η αγοραία αξία της οποίας δεν ξεπερνά τις 250 χιλιάδες ευρώ, ανεξάρτητα εάν συμμετείχαν ή όχι σε κάποιο κυβερνητικό σχέδιο.

Στο πρόγραμμα θα περιληφθούν ακόμη ευάλωτοι δανειολήπτες της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, καθώς και δανειολήπτες του Οργανισμού Χρηματοδότησης Στέγης, των οποίων τα στεγαστικά δάνεια είναι μη εξυπηρετούμενα, λόγω της σημερινής τους εισοδηματικής κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σάρκα,sarka