Σάρκα και οστά παίρνει η Μαρίνα Α. Νάπας με λεφτά Αιγύπτιου

Σάρκα και οστά παίρνει πλέον το έργο της κατασκευής της μαρίνας στην Αγία Νάπα. Αιγύπτιος επενδυτής συμφώνησε σήμερα με την Κυβέρνηση να συμμετέχει επενδύοντας χρήματα ώστε το έργο να αρχίσει εντός του 2015.

Πρόκειται για τον επενδυτή Naguib Sawiris, επικεφαλή του επενδυτικού ομίλου Weather Investments.

Σε δηλώσεις του από το Προεδρικό ο κύριος Naguib Sawiris είπε ότι το έργο θα στοιχίσει 220 εκ. ευρώ και θα αρχίσει το 2015. Συνολικά θα εργοδοτηθούν 800 άτομα στο κατασκευαστικό στάδιο και 200 άτομα για τη λειτουργία

του στη συνέχεια.

Ερωτηθείς για τους λόγους που επενδύει στην Κύπρο, αναφέρθηκε στην πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη για το θέμα των επενδύσεων, καθώς επίσης και στον καλό καιρό της Κύπρου, στις προοπτικές του τουριστικού προϊόντος της Αγίας Νάπας, αλλά και στο γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο Κάιρο. Ανάλογο έργο είπε δεν υπάρχει ούτε καν στην Μύκονο που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Πρόθεση όλων των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένου και του ομίλου Καραμοντάνης, είναι η έναρξη του έργου εντός του 2015 και η ολοκλήρωση του το συντομότερο δυνατόν.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Καραμοντάνης, είπε ότι ο όμιλος θα τιμήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις του έναντι του κράτους και δεν πρόκειται να απογοητεύσει τον Αιγύπτιο επενδυτή.

O Υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης, είπε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς επίσης ότι θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Την εξέλιξη αυτή χαιρετίζει o Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. «Η προσπάθεια της κυβέρνησης για ανάπτυξη συνεχίζεται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Αναστασιάδης.

Χαιρετίζουμε την εξαιρετικής σημασίας επένδυση €220 της Orascom #Egypt στην Αγία Νάπα. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης για ανάπτυξη συνεχίζεται

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) January 26, 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα