Σ.Αντωνέλλος: Η ΠΣΕΜ είχε εκφράσει την ικανοποίησή της στον υπουργό (VIDEO)

Τη θέση ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εφαρμόσει τη νομοθεσία χωρίς να κάνει πίσω, παρά τη σημερινή αποχή των μαθητών, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Σπύρος Αντωνέλλος, ο οποίος μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» υπενθύμισε πως σε πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ  είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τις εξετάσεις.


Συγκεκριμένα

ο κ. Αντωνέλλος, είπε πως «το Υπουργείο Παιδείας από την αρχή της σχολικής χρονιάς εφαρμόζει τη νομοθεσία. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Θα τηρούνται κάποιες διαδικασίες που ολοκληρώνουν το κάθε τετράμηνο με εξετάσεις κεντρικού τύπου.

Όσον αφορά στη σημερινή αποχή των μαθητών ο εκπρόσωπος του Υπουργείου υπενθύμισε την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού με την ΠΣΕΜ.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, σε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και παρουσία μου, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τη χαρά του για το σύστημα γιατί μπορεί τα 20λεπτά και το 45λεπτο να προάγει την όλη κατάσταση, αλλά δεν επιθυμούσε εξετάσεις, κεντρικού χαρακτήρα. Είχε ζητήσει μάλιστα από τον υπουργό, αυτές οι εξετάσεις να γίνουν ανά σχολείο. Άρα δεν είχε πει κάτι κατά των εξετάσεων τετραμήνων», εξήγησε ο κ. Αντωνέλλος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι μαθητές δεν μπορούν να μιλάνε για ένα σύστημα, το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα και δεν έχει ακόμη επιφέρει τα οποιαδήποτε αποτελέσματα και δεν μπορούνε να μιλάνε επί του παρόντος για οποιοδήποτε λάθος. Εμείς περιμένουμε την ολοκλήρωσή του για να δούμε τα λάθη και να τα λύσουμε».

Όσον αφορά στην κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, σημείωσε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, «είναι νομοθέτημα και η Βουλή μάς έχει αναθέσει να προχωρήσουμε στη νομοθεσία. Όταν ολοκληρωθεί το πρώτο τετράμηνο, τότε θα γίνει μια αξιολόγηση για το ποια θα είναι τα βελτιωτικά μέτρα, τα οποία θα μπορούμε να πάρουμε για να έχουμε στο δεύτερο τετράμηνο πολύ καλύτερα αποτελέσματα, είπε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα για νέο διάλογο ο κ. Αντωνέλλος είπε πως, «το Υπουργείο Παιδείας, είναι ανοικτό σε διάλογο εάν θέλουν οι εμπλεκόμενοι να έρθουν σε διάλογο. Αν θέλουν να έρθουν να υποβάλουν προτάσεις μπορούν να έρθουν».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Η ΟΕΛΜΕΚ

Μετά την οριακή κατοχύρωση κατά των απεργιακών μέτρων, από τους καθηγητές, η ΟΕΛΜΕΚ είναι έτοιμη να συζητήσει το αποτέλεσμα με υπευθυνότητα και να λάβει αποφάσεις.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ο πρώην πρόεδρος και μέλος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, σημείωσε πως, «δεν υπάρχει διχασμός αλλά βαθύς προβληματισμός στην οργάνωση. Αν θα υπάρξει διχασμός εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί η οργάνωση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και η ηγεσία θα χειριστούμε τα πράγματα με υπευθυνότητα, γιατί το πρόβλημα παραμένει», είπε.

Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη ο κ. Σωκράτους είπε πως, θα μπορούσε να γίνει αναστολή των εξετάσεων, «θα μπορούσε να συζητηθεί οριστικά πλέον και χωρίς κανένα γινάτι να βρεθεί φόρμουλα η οποία θα υπάρξει πιλοτικά σε μικρό αριθμό σχολείων και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε γενικεύσεις».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα