Σανέρ: Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο στο Λευκόνοικο χωρίς ρεύμα

Ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ σε δηλώσεις του είπε ότι χωρίς να τοποθετηθούν ηλεκτρικοί πάσσαλοι και ηλεκτρικά καλώδια δεν θα καταστεί δυνατή η χρήση του αεροδρομίου στο Λευκόνοικο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κίπρις».



Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, απαντώντας την Πέμπτη στη «βουλή» σε ερώτηση του «βουλευτή» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ερκούτ Σαχαλί σε σχέση την δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν ότι η Τουρκία θα φτιάξει αεροπορική βάση με μη επανδρωμένα πτητικά μέσα (drones) και ένοπλα μη επανδρωμένα πτητικά μέσα στο κατεχόμενο

Λευκόνοικο, ο Ερσάν Σανέρ είπε ότι το αεροδρόμιο στο Λευκόνοικο δεν χρησιμοποιείται από το 2009 και δεν θα καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή του, αν δεν τοποθετηθούν πάσσαλοι για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος.

Ανέφερε ακόμα ότι το εν λόγω αεροδρόμιο κατέστη μη χρησιμοποιήσιμο λόγω των λανθασμένων ενεργειών της τότε «κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι διεξάγονται συνομιλίες στο θέμα των drones, αλλά δεν έχει γίνει οποιοδήποτε βήμα ακόμα.

Ο κ. Σαχαλί διερωτήθηκε κατά πόσον είναι πλέον στρατιωτική περιοχή το αεροδρόμιο στο Λευκόνοικο και κατά πόσον παραχωρήθηκε στην Τουρκία ως στρατιωτικό αεροδρόμιο, υποστηρίζοντας ότι αν θα γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρξει απόφαση από την «βουλή».

Ο κ. Σαχαλί ανέφερε επίσης ότι η «κυβέρνηση» παραχώρησε 2.500 «υπηκοότητες» από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της στις 7 Δεκεμβρίου 2020.

Απαντώντας, ο κ. Σανέρ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να παραχωρείται «υπηκοότητα» σε όλα τα παιδιά που γεννιούνται στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα