Σαν σήμερα: Το show των πορτοκαλί και το βήμα για τον άθλο

Tα χρόνια περνούν, οι μνήμες όμως παραμένουν νωπές. Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια, οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ, οι διοικούντες του και φυσικά οι ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, ζούσαν πρωτόγνωρες στιγμές. Στις 14 Φεβρουαρίου του 2012, την ημέρα που όλη η υφήλιος γιορτάζει την ημέρα των "ερωτευμένων" ο ΑΠΟΕΛ

έδινε το πρώτο παιγνίδι για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λιόν.

Για τρεις μέρες η γαλλική πόλη ζούσε στους ρυθμούς των φίλων του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν έκαναν κυριολεκτικά κατάληψη, ειδικά στις κεντρικές οδούς. Περισσότεροι από 5 χιλιάδες πορτοκαλί βρέθηκαν σε εκείνη την αξέχαστη εκδρομή, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών κυπριακής ομάδας.

Στο "Ζερλάν", στις τρεις από τις τέσσερις εξέδρες υπήρχαν φίλοι του ΑΠΟΕΛ, αλλά ειδικότερα αυτοί στη νότια πλευρά του γηπέδου, με τον παλμό τους κέρδισαν τη μάχη της κερκίδας. Δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα και μετέτρεψαν το γήπεδο σε ΓΣΠ.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε κάπως κομπλαρισμένος στο γήπεδο και προσπάθησε με περισσότερο αμυντικογενή τακτική να πάρει το αποτέλεσμα. Η Λιόν ήταν καλύτερη, έφτιαξε ευκαιρίες, αλλά κέρδισε με το στενό 1-0, με γκολ του Λακαζέτ, το οποίο τρεις εβδομάδες αργότερα ανατράπηκε στο ΓΣΠ και ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε την πιο ιστορική επιτυχία στη μεγάλη του ιστορία.

Στο παιγνίδι της 14ης Φεβρουαρίου ο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε με τους: Χιώτη, Πουρσαϊτίδη, Ζόρζε, Κακά, Μποαβεντούρα, Μοράις, Πίντο, Σόουζα (71΄ Μαρσίνιο), Χαραλαμπίδη (82΄ Μαντούκα), Τρισκόφσκι, Αλμείδα (67΄ Σολάρι).

Keywords
Τυχαία Θέματα