Σάλος για την αξιωματούχο που «πιάστηκε» να οδηγεί μεθυσμένη- Ζητούν παραίτηση

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αξιωματούχος «πιάστηκε» να οδηγεί μεθυσμένη και αρνήθηκε τη διενέργεια επαναληπτικής εξέτασης άλκοτεστ, πληροφορία που ανέδειξε η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Πολίτης».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω αξιωματούχος αναμένεται να διωχθεί ποινικά. 

Με αναρτήσεις τους στην πλατφόρμα «Χ», τόσο η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, όσο και η ανεξάρτητη βουλεύτρια, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, στηλιτεύουν τόσο τη στάση της αξιωματούχου, όσο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, με την πρώτη, μάλιστα, να ζητά την παραίτησή της. 

Αγαπητέ @Christodulides η παραίτηση της αξιωματούχου που αρνήθηκε το επαναληπτικό alcotest θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη.Ποινικό αδίκημα λέει η νομοθεσία μας.Σκεφτειτε να συνέβαινε αυτό στην Αγγλία η την Γαλλία. θα έπρεπε άμεσα να υποβάλει την παραίτηση της.Δεδομένο. Αλλιώς…

Irene Charalambides (@Xaralambidou) January 20, 2024

Μεταξύ άλλων, η κ. Χαραλαμπίδου απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον καλεί να ζητήσει την παραίτηση της αξιωματούχου για να μην εκτεθεί, τονίζοντας ότι οι αξιωματούχοι δεν είναι υπεράνω του νόμου. 

Μεθυσμένη αξιωματούχος σε μεθυσμένη πολιτεία!

Κανονικά σε τέτοιες περιπτώσεις ο οδηγός οδηγείται στο τμήμα και δεν του επιτρέπεται να οδηγήσει. Είτε μένει μέσα να του περάσει η μέθη είτε κάποιος τον παραλαμβάνει.

Τι έγινε σε αυτήν την περίπτωση; #DrinkAndDrive pic.twitter.com/Mw6ub5MEuw

— Alexandra ATTALIDES MP (@AAttalides) January 20, 2024

Την ίδια ώρα, η Αλεξάνδρα Ατταλίδου διερωτάται κατά πόσο ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία που προνοείται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Οικολόγοι

Με ειρωνική διάθεση η ανακοίνωση των Οικολόγων, οι οποίοι αναφέρουν ότι «οι φήμες οργιάζουν και οι αρμόδιοι ...καινοτομούν», παραπέμποντας στην απάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τις αντιδράσεις των κομμάτων στους διορισμούς στα ΔΣ των Ημικρατικών Οργανισμών. 

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ για διορισμούς στα ΔΣ ημικρατικών: Κάθε καινοτομία φέρνει αντιδράσεις

Όπως αναφέρεται, «τις τελευταίες μέρες οργιάζουν οι πληροφορίες ότι συγκεκριμένη κρατική αξιωματούχος πρώην ανώτερος αξιωματούχος στην Νομική Υπηρεσία αρνήθηκε το επαναληπτικό αλκοτέστ αφού στο πρώτο τεστ εντοπίστηκε θετική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Αστυνομία έκανε σωστά την δουλειά της και η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον της Γενικής Εισαγγελίας. Εάν οι πληροφορίες δεν αληθεύουν οφείλουν Αστυνομία και Γενική Εισαγγελία να τις διαψεύσουν δημόσια και άμεσα.

Σε διαφορετική περίπτωση η παραίτηση της αξιωματούχου που αρνήθηκε το επαναληπτικό αλκοτέστ θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη αφού αποτελεί  ποινικό αδίκημα. Αξιωματούχοι που δεν σέβονται τους νόμους του κράτους δεν μπορούν να υπηρετούν το κράτος και μάλιστα από τη θέση Ανεξαρτήτου Επιτρόπου.

Διερωτώμαστε θα ποια είναι η ευθύνη του καινοτόμου Προέδρου της Δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης: H Guardian χώρισε το νησί σε Κύπρο και Βόρεια Κύπρο (XAΡΤΗΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα