«Σαφές ότι όλα τα προκριματικά θα είναι μονοί αγώνες» (ημερομηνίες)

Η αντίστροφη μέτρηση για την πιθανότατα πιο κρίσιμη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA έχει αρχίσει. Το προσεχές διήμερο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα δώσει το στίγμα τόσο για το πώς θα ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν όσο και το πώς θα διαμορφωθεί το καλεντάρι της περιόδου 2020/21.

Τα χρονικά περιθώρια, ένεκα και της μετάθεσης του Euro2020 για το επόμενο καλοκαίρι, είναι ασφυκτικά και αυτό -όπως όλα δείχνουν- θα έχει επιπτώσεις στον τρόπο διεξαγωγής των

ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Αυτό τεκμαίρεται και από σημερινό δημοσίευμα της ολλανδικής Algemeen Dagblad, στο οποίο μάλιστα παρατίθεται και το καλεντάρι της νέας σεζόν.

«Αύριο, η UEFA θα παρουσιάσει επίσημα το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό καλεντάρι για το υπόλοιπο του 2020. Αυτό μπορεί να σκιαγραφηθεί σε αδρές γραμμές από διάφορες πηγές. Είναι σαφές ότι όλα τα ευρωπαϊκά προκριματικά θα είναι μονοί αγώνες. Η κλήρωση αποφασίζει ποιος παίζει εντός έδρας. Επί του παρόντος, σχεδόν όλες οι χώρες είναι απασχολημένες με την ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων. Ιούνιος και Ιούλιος είναι καπαρωμένοι γι’ αυτό. Το ίδιο θα συμβεί με την τρέχουσα περίοδο σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ τον Αύγουστο.

Από τέλη Αυγούστου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, το καλεντάρι -σε συνδυασμό με τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων- θα είναι γεμάτο με διεθνή παιχνίδια (αρχίζει και το Πρωτάθλημα Εθνών) και με την σέντρα στα νέα εγχώρια πρωταθλήματα.

Μεταξύ αρχών Οκτωβρίου και τελών Δεκεμβρίου, μαζί με τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα και τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, θα υπάρξουν και περίπου επτά εβδομάδες για ολόκληρη την φάση των ομίλων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Αναλυτικά το ευρωπαϊκό καλεντάρι:

Πρώτος προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ: 18-19 Αυγούστου

Πρώτος προκριματικός Γιουρόπα Λιγκ: 20 Αυγούστου

Δεύτερος προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ: 25-26 Αυγούστου

Δεύτερος προκριματικός Γιουρόπα Λιγκ: 27 Αυγούστου

Τρίτος προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ: 15-16 Σεπτεμβρίου

Τρίτος προκριματικός Γιουρόπα Λιγκ: 17 Σεπτεμβρίου

Πλέι οφ Τσάμπιονς Λιγκ: 22-23 ή 29-30 Σεπτεμβρίου

Πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ: 24 Σεπτεμβρίου ή 1 Οκτωβρίου

Έναρξη φάσης ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ: 20-21 Οκτωβρίου

Έναρξη φάσης ομίλων Γιουρόπα Λιγκ: 22 Οκτωβρίου

Τέλος φάσης ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ: 15-16 Δεκεμβρίου

Τέλος φάσης ομίλων Γιουρόπα Λιγκ: 17 Δεκεμβρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα