ΣΑ Τουρκίας: Καλεί σε αναγνώριση ψευδοκράτους - Προειδοποίηση σε Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κράτησε για τέσσερις ώρες. 

Στην ανακοίνωση του χαρακτηρίζεται η στάση της Ελλάδας ως εντελώς παράλογη, ενώ απευθύνεται προειδοποίηση προς την Αθήνα ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της.

«Η Ελλάδα

δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες», σημειώνεται. 

«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

Διαβάστε επίσης: Νέα τουρκική NAVTEX - Βγάζει το ερευνητικό Yunus δυτικά της Λέσβου

Αφήνει επίσης αιχμές και κατά των ΗΠΑ.

"Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς καλούνται να λειτουργήσουν με σύνεση", προστίθεται. 

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στην Κύπρο, ειδικά στην απόφαση που αφορά στην άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ, απευθύνοντας έκκληση να αναιρεθεί η απόφαση.

«Όσον αφορά την απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων κατά της "Ελληνοκυπριακής διοίκησης" (όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία) έχει γίνει έκκληση να αναιρεθεί αυτή η απόφαση, η οποία είναι ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας. Τονίστηκε ότι οι δραστηριότητες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα και καλούνται όλες οι χώρες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της "τδβκ"»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΑ Τουρκίας, Καλούν,sa tourkias, kaloun