Σ. Ιωάννου: Δεν υπάρχει δικαιολογία για την αποχή (vid)

To θέμα της αποχής πρέπει να το δούμε συνολικά. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την αποχή. Έπρεπε ο κόσμος της Αμμοχώστου να προσέλθει στις κάλπες, να αποδείξει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι ενδιαφέρεται για την Αμμόχωστο, ενδιαφέρεται για την επιστροφή στην αγαπημένη μας πόλη, δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου.

Ωστόσο, ο κ. Ιωάννου, έκανε λόγο για αντικειμενικούς παράγοντες που επηρέασαν την αποχή όπως η περίοδος των διακοπών και η απουσία πολλών δημοτών της Αμμοχώστου στο εξωτερικό καθώς και η μείωση των εκλογικών κέντρων.

Όμως, ξεκαθάρισε, αυτές δεν είναι δικαιολογίες. Ο νέος δήμαρχος Αμμοχώστου έκανε λόγο στην ανάγκη να βρεθούν τρόποι οι νέοι Αμμοχωστιανοί να έρθουν κοντά στην πόλη.

Σε σχέση με το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του ενόψει και των τουρκικών σχεδιασμών στην Αμμόχωστο, ανέφερε ότι όλοι του είπαν ότι αρχίζει ένα τιτάνιο έργο, όμως, ο ίδιος όπως ανέφερε είναι συνηθισμένος τα δύσκολα.

«Ο εποικισμός της Αμμοχώστου θα σημάνει σχεδόν και το τέλος του Κυπριακού προβλήματος», ανέφερε. Συνεπώς το πρώτο μέλημα του ως νέος δήμαρχος θα είναι η αποτροπή αυτών των σχεδιασμών από πλευράς Τουρκίας. Ο κ. Ιωάννου πρόσθεσε ότι αν εφαρμοστεί το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας και επιστραφεί η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της τότε τη λύση του Κυπριακού θα είναι πιο κοντά.

Ο ίδιος, έστειλε μήνυμα συνεργασίας και ενότητας εντός του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας ότι θα επιδιώξει οι αποφάσεις να μην τίθενται καν σε ψηφοφορία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόταση που υποβάλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου στην παρουσία του δήμου Αμμοχώστου για να ληφθεί κοινή απόφαση που θα αφορά την πόλη.

Ο δεύτερος άξονας των δράσεων του θα είναι οι επαφές στην Ε.Ε με τη συμμετοχή των έξι ευρωβουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας για να «αναζωπυρωθεί», όπως είπε το ζήτημα της Αμμοχώστου στην Επιτροπή Αναφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα