Σ. Αγγελίδης: Η απόφαση Ανωτάτου για αποκοπές δημιουργεί προηγούμενο (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την απόφαση της πλειοψηφίας του Ανωτάτου στις οι εφέσεις της Δημοκρατίας, για τις αποκοπές μισθών των δημόσιων υπαλλήλων-οι οποίες και κρίθηκαν νόμιμες-μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Νομικός Σίμος Αγγελίδης.

Όπως ανέφερε, η απόφαση του Ανωτάτου επηρεάζει το σύνολο του λαού είτε έμμεσα είτε άμεσα, καθώς διαμορφώνει νέα

δεδομένα τα οποία έχουν σχέση με το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, ως αυτό ερμηνεύεται. 

Τόνισε πως πριν από την διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου, φαίνεται να υπήρξε προσπάθεια παρέμβασης είτε της Νομοθετικής εξουσίας, είτε της Εκτελεστικής εξουσίας. 

Διαβάστε επίσης: Ανώτατο για Δημόσιο:Επιτυχία στις εφέσεις της Δημοκρατίας-Νόμιμες οι αποκοπές

Παρατηρήσαμε, είπε, δηλώσεις που έκαναν αναφορές σχετικά με τη συμμόρφωση ή μη της απόφασης, σχετικά με τη δεσμευτικότητας ή μη της απόφασης και υπήρξαν προειδοποιήσεις. 

Θεωρώ, πρόσθεσε, ότι αυτά ήταν εντελώς απαράδεκτα και αποτελούν έμμεση παρέμβαση προς την δικαστική εξουσία. 

Τίθεται θέμα, είπε, και για την χρονική στιγμή που λήφθηκε η απόφαση, εν μέσω δηλαδή της πανδημίας.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο η απόφαση αυτή δημιουργεί προηγούμενα και εάν είναι ένα νομικό όπλο στα χέρια της εργοδοσίας, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως σαφώς δημιουργείται προηγούμενο καθώς επηρεάζει αφενός τους έμμεσα προσφεύγοντες, ωστόσο επηρεάζει και το σύνολο της κοινωνίας. 

Διαβάστε επίσης: Σωρεία αντιδράσεων για την απόφαση του Ανωτάτου για περικοπές στο δημόσιο(vid)

Με βάση την απόφαση, είπε, το Ανώτατο κατέληξε στο εξής συμπέρασμα, «ότι για να μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάρχει παρέμβαση στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, θα πρέπει στην ουσία να επηρεάζεται ο πυρήνας του δικαιώματος, χωρίς να καθορίζεται ποιο είναι αυτό το ποσοστό το οποίο επηρεάζει τον πυρήνα του δικαιώματος αυτού και μόνο σε μια τέτοια περίπτωση και μόνο εάν και εφόσον υπάρχει επηρεασμός της αξιοπρεπούς διαβίωσης του ανθρώπου, μόνο τότε κρίνεται ότι υπάρχει παραβίαση δικαιώματος περιουσίας και ιδιοκτησίας», είπε.  

Διαβάστε επίσης: 

ΠτΔ για απόφαση Ανωτάτου: Συγχαρητήρια στον ΓΕ για τον άψογο χειρισμό

ΓΕ:Νόμιμες οι αποκοπές του δημοσίου,δημιουργεί προηγούμενο η απόφαση Ανωτάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα