Ρόζεμποργκ ή Νορκέπινγκ; Ιδού η απορία

Λίγο μετά τις 22.00, ο ΑΠΟΕΛ θα γνωρίζει σε ποιον από τους δύο προορισμούς θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα. Σίγουρα πάει Σκανδιναβία, το ζητούμενο είναι αν θα πάει Σουηδία ή Νορβηγία. Στις 20.15 η Νορκέπινγκ φιλοξενεί τη Ρόζεμποργκ, η ομάδα της Νορβηγίας έχει προβάδισμα, αφού κέρδισε με 3-1 στο 1ο παιχνίδι στο Τροτχάιμ. Από τη περασμένη Παρασκευή υπάρχει λογικά το ερώτημα. Ρόζεμποργκ ή Νορκέπινγκ;


Η ομάδα της Νορβηγίας, έχει ιστορικά πιο μεγάλο εκτόπισμα. Είναι σαφώς πιο γνωστή από τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό παλαιότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ πριν από πέντε χρόνια. Η Ρόζεμποργκ είχε αποκλειστεί από την ομάδα της Λάρνακας, αλλά όλες οι ενδείξεις λένε πως είναι πιο ισχυρή από τότε. Η Νορκέπινγκ είναι ομάδα με παράδοση στη Σουηδία, πήρε πέρσι τα πρωτεία από τη Μάλμε και μαζί της παλεύει για τον φετινό τίτλο. Δείγμα από Σουηδία, υπάρχει πρόσφατο η Γκέφλε που απέκλεισε την Ανόρθωση, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό. Φυσικά ο ΑΠΟΕΛ έχει τρεις επιτυχίες τα τελευταία χρόνια απέναντι σε ομάδες της Δανίας. Το αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ετοιμότητα ότι τα πρωταθλήματα Νορβηγίας και Σουηδίας είναι στη μέση, ενώ της Δανίας μόλις ξεκινά.
Ρόζεμποργκ και Νορκέπινγκ έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και αυτή τη στιγμή φαντάζουν σε ίδια επίπεδα. Η μία προηγείται στο πρωτάθλημα Νορβηγίας ή άλλη είναι 2η. Θεωρητικά το Σουηδικό πρωτάθλημα έχει ελαφρώς πιο ψηλό επίπεδο.
Η Ρόζεμποργκ έχει δώσει 16 παιχνίδια, η Νορκέπινγκ 14. Άρα σε ετοιμότητα είναι στα ίδια επίπεδα.
Είναι ομάδες έδρας. Οι Νορβηγοί έχουν το απόλυτο με 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η Νορκέπινγκ έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Σκοράρουν με μεγάλη ευκολία εντός, 22 γκολ η Νορβηγοί και 20 οι Σουηδοί. Η Νορκέπινγκ έφερε πάντως δύο σερί εντός ισοπαλίες και αυτό το Σ/Κ φιλοξενεί την ουραγό Γκέφλε. Εκτός έδρας, έχουν επίσης κοινά χαρακτηριστικά. Η Ρόζεμποργκ έχει απολογισμό 3-4-1, σκοράροντας 11 γκολ και η Νορκέπινγκ 3-2-2, με 10 γκολ απολογισμό.
Σε θέματα υλικού και οι δύο ομάδες ποντάρουν βάση κανονισμών στους ντόπιους παίκτες και έχουν μικρό αριθμό ξένων, κυρίως από τους γύρω χώρες. Η ομάδα της Σουηδίας έχει τρεις ξένους τερματοφύλακες (19 ετών ο Εσθονός, βασικός της). Από τις συμμετοχές παικτών και οι δύο ομάδες ποντάρουν μέχρι τώρα σε ένα κορμό 13 παικτών με διψήφιο αριθμό συμμετοχών. Κάτι που ίσως σημαίνει πως έχουν καλό δέσιμο. Αυτά λένε οι αριθμοί, που δείχνουν ομάδες ίδιας δυναμικότητας. Η απόδοση, το στυλ και το πραγματικό επίπεδο των ομάδων θα φανεί στο γήπεδο. Ένα δείγμα θα πάρει απόψε ο Γιώργος Κωστής που θα παρακολουθήσει τον αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα