Ρουσουνίδης: Διπλάσιοι από το 2019 οι τουρίστες που διακοπεύουν στα κατεχόμενα

Λίγο πιο κάτω από τις αφίξεις του 2019, χρονιά που αποτέλεσε ρεκόρ για τον τουρισμό στην Κύπρο, κυμαίνεται η τουριστική εισροή κατά τη φετινή χρονιά, ανέφερε μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, ένας από τους λόγους είναι και ο υψηλός πληθωρισμός, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι τουρίστες ξοδεύουν περισσότερο, καθώς όλα είναι πιο ακριβά. Για τον λόγο αυτό, είπε, ενδέχεται τα οικονομικά αποτελέσματα φέτος να είναι χειρότερα

από πέρσι.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ αναφέρθηκε και στο διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία, την υποστελέχωση, λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη σε εργατικό δυναμικό, χαρακτηρίζοντας τους εργαζομένους του κλάδου ως «το άλφα και το ωμέγα».

Τουρίστες στα κατεχόμενα

Αναφερόμενος στους τουρίστες που αφικνούνται στις ελεύθερες περιοχές και μεταβαίνουν για διακοπές στα κατεχόμενα, ο κ. Ρουσουνίδης επεσήμανε ότι το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 4% το 2019, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, υποδεικνύοντας ότι αυτό το νούμερο ενδέχεται να έχει διπλασιαστεί.

Όπως είπε, όσα μπορούν να γίνουν από την πλευρά μας είναι περιορισμένα, ενώ έδωσε ως παράδειγμα τις διαφημιστικές καμπάνιες που πραγματοποιούνται σε Γερμανία και Βρετανία.

Καταλήγοντας, ο κ. Ρουσουνίδης υπέδειξε ότι οι προσπάθειες πρέπει να εστιαστούν στην προώθηση της Κύπρου ως ολόχρονου τουριστικού προορισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα